De reünie werd met een klassenfoto vastgelegd
De reünie werd met een klassenfoto vastgelegd Foto: René Rosenberg

Gelukkig weerzien van oude kameraden

Algemeen Familieberichten

Bergen | Vorig jaar juni werd er al een reünie gehouden, waarbij een klassenfoto uit 1961 aan de basis stond om de oud-leerlingen van de Sint-Josefschool te achterhalen voor een weerzien. Deze methode werd dit keer herhaald met een gelijksoortige foto, die eveneens op Schiphol was genomen tijdens een schoolreis, maar deze foto werd enkele jaren eerder gemaakt in 1958.

De organisatoren van de vorige reünie, Rob Veger, Lei Seegers en Theo Tebarts werden door Chris van Mil gepolst om te helpen de namen van de oud-klasgenoten via de ‘Schipholfoto’ uit te zoeken. Dat was nog een hele puzzel, ook omdat het al 65 jaar geleden was, dus werd er extra assistentie gevraagd aan een andere oud-klasgenoot Rien Geurts.

Dit vijftal kreeg het voor elkaar om de meesten te identificeren en tijdens de reünie, afgelopen zondag 8 oktober werd getracht nog enkele hiaten te vullen door met zijn allen de sterk uitvergrootte klassenfoto nogmaals te bestuderen.

De leerlingen van deze editie werden allemaal net na de oorlog geboren, in 1947 en 1948 en na het speurwerk werd vastgesteld dat er ook al 14 van waren overleden. De overige klasgenoten hebben inmiddels al een respectabele leeftijd, maar desondanks wisten er 18 mannen de weg naar het OCB te vinden. Iets te weinig voor een volwaardige reünie, vond de organisatie, dus werd het gezelschap aangevuld met een twintigtal deelnemers van de vorige editie in 2022.

Het feest der herkenning begon om 11.00 uur waarbij de gasten werden ontvangen met koffie en gebak. “In het begin denk je ze niet te kennen, maar als je elkaar dan even recht in de ogen kijkt, dan zie je de transformatie”, aldus Chris van Mil. “Dan word je weer dat jongetje van vroeger en dan komen de verhalen weer echt naar boven.” 

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT