Bas Peeters voor de derde keer schutterskoning
Bas Peeters voor de derde keer schutterskoning Foto: Gilde Well

Bas Peeters schutterskoning Well

Algemeen Kunst & cultuur Sport

Well | Het Koningschieten 2024 van het Sint Antoniusgilde uit Well vond plaats op zondag 5 mei. Nadat in De Buun de loting had plaatsgevonden trok het gilde naar de gaarde bij Kasteel Well voor het schieten op de vogel, die onder klaroengeschal omhoog werd gehesen. Gildepriester pastoor Clemens maakte het traditionele openingsschot om de vogel te vrijen. 

Nadat er maar liefst 283 schoten werden gelost was de schutterskoning koning 2024-2025 bekend! De vogel gaf zich deze dag niet snel gewonnen, maar het verlossende schot kwam van Bas Peeters, die op de laatste zondag van juni geïnstalleerd zal worden als de nieuwe koning van het Wellse St. Antoniusgilde. Voor Bas is het de derde keer (eerder in 2014 en 2018) dat hij koning zal worden.

Op een zonovergoten gaarde werd een gezellige middag geschoten. De eerste vleugel werd door Henk Reiniers van de vogel geschoten, de tweede door Jan Hendrix en de kop door Hem Eikmans. Hans Zegers scoorde maximaal bij de wedstrijd op de wip, en verdedigde daarmee zijn schutterskoning-titel.

Bij terugkomst in De Buun werden twee jubilarissen gehuldigd. Zowel Jan Teeuwen als Sjaak Smits zijn al 40 jaar actief lid van onze verenging. Zij ontvingen een zilveren jubileumschild uit handen van onze hoofdman. Hun echtgenoten ontvingen een mooi boeket bloemen.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT