Afbeelding
Foto: Eigen

Jong en oud quizt samen in Well

Algemeen Hobby & vrijetijd

Well | Zaterdag 15 april was de tweede editie van de Wellse Dorpsquiz: Wette Well, Wette Nie! Met bijna 400 deelnemers een groots opgezette quiz, waarbij deze editie de jaren 70, 80, 90 en 00’s centraal stonden. De eerste prijs was een BBQ tegoedbon én €200 voor een specifiek goede doel naar keuze!  

Om 13:30 werden de deelnemers ontvangen in een aangeklede zaal, vol met hints en afleidingen. Vervolgens werd de dorpsquiz geopend met een introductiefilm, waarna de spelregels werden uitgelegd en de quiz van start ging. Iedere ronde bestond uit quizvragen én doe opdrachten. Aan iedere vraag of opdracht werden een x- aantal punten toegekend. Doe opdrachten waren bijv: het bakken van “ouderwetse” kletskoppen of in ronde 2 moest van ieder team, één persoon een auto theorie examen afleggen onder tijdsdruk. In de 3e en 4e ronde gingen teams onder andere aan de slag met oud Hollandse spelen (verdeeld over het dorp), speelde ze een spel op een Playstation 4, werden bekende muziekclips “nagespeeld” en dit alles bovenop het maken van de quizvragen! 

Om 20:30 startte het finale spel in De Buun. Tijdens het finale spel moest ieder team binnen 10 minuten een “brug” bouwen. Een ware uitdaging met finale conclusie!


“De Schuupers” 

De winnaars van deze tweede editie waren: Vriendengroep “De Schuupers”! Met 1 punten liepen zij uit op de nummer 2. De gewonnen cheque voor het goede doel ging naar: De Wens Ambulance.

De organisatie kijkt terug op een geslaagde tweede editie.  Zij zijn enorm trots op alle deelnemers. De creativiteit die iedereen heeft gestoken in baksels, lego opdrachten, spellen en toneel bovenop de pittige quizvragen was ongekend. Een derde editie is nog niet bevestigd, maar als het aan de deelnemers lag, luidde er een volmondig: Ja! In de zaal.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT