Hanneke Roozendaal overhandigt de profielschets aan gouverneur Emile Roemer
Hanneke Roozendaal overhandigt de profielschets aan gouverneur Emile Roemer Foto: Van Hees photography

Ook Mook en Middelaar gaat op zoek naar nieuwe burgervader

Openbare publicatie Maatschappelijke discussie Politiek

Mook | “We zoeken een warme persoonlijkheid met natuurlijke autoriteit”, dat is wat op donderdag 12 oktober duidelijk is geworden en naar wat voor burgemeester de gemeente Mook en Middelaar op zoek is. Tijdens een speciale vergadering heeft de gemeenteraad die avond de profielschets voor de nieuwe burgemeester vastgesteld en overhandigd aan de Commissaris van de Koning in Limburg, gouverneur Emile Roemer. De vacature wordt op 16 oktober opengesteld. Geïnteresseerden kunnen een sollicitatiebrief schrijven aan de gouverneur.

Gemeente Mook en Middelaar is op zoek naar een nieuwe burgemeester omdat de huidige burgemeester, Willem Gradisen, in 2024 niet herbenoembaar is. Hij wordt in dat jaar 70. Bij wet is bepaald dat burgemeesters op die leeftijd hun werkzaamheden moeten beëindigen. Per 1 juni 2024 gaat de huidige burgemeester met pensioen. Hij is dan 12 jaar burgemeester van Mook en Middelaar geweest.

Vertrouwenscommissie
De voorbereiding voor de benoeming van een nieuwe burgemeester is in handen van de vertrouwenscommissie, die bestaat uit raadsleden die de vier politieke partijen vertegenwoordigen. Deze commissie heeft een profielschets opgesteld, waarbij ook de uitkomsten van een enquête onder inwoners, werknemers van de gemeente, lokale ondernemers en maatschappelijke partners zijn meegenomen.

Voorzitter van de vertrouwenscommissie, Hanneke Roozendaal: ‘In de vertrouwenscommissie zaten we op dezelfde lijn. Waarbij we ons gesteund voelden door de enquête-uitslag. We zoeken vooral een warme persoonlijkheid met natuurlijke autoriteit. Een echte burgervader of –moeder die begrijpt wat er speelt in onze kleine, mooie gemeente. En ook een pragmatische professional die de samenwerking in Noord-Limburg én de regio Nijmegen goed vormgeeft.’

Bijzondere raadsvergadering
De bijzondere raadsvergadering van 12 oktober is live uitgezonden door GL8 en ook terug te zien. Ga naar www.mookenmiddelaar.nl/nieuwe-burgemeester-in-mook-en-middelaar voor meer informatie over de procedure van de benoeming van de nieuwe burgemeester.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT