10 nieuwe grensoverschrijdende fiets- en wandelroutes

10 nieuwe grensoverschrijdende fiets- en wandelroutes

door | apr 6, 2018 | Dynamic Borders, Euregio, Gemeente Bergen, Gemeente Gennep | 1 reactie

Het Regionaal Bureau voor Toerisme Land van Cuijk heeft de opdracht gekregen om in het kader van het INTERREG-project Dynamic Borders samen met Niederrhein Tourismus GmbH en het Toeristisch Platform Maasduinen 10 nieuwe fiets- en wandelroutes te ontwikkelen voor de regio.

10 nieuwe routes
Basis voor de nieuwe toeristische routes zijn de bestaande routes aan zowel de Nederlandse als Duitse zijde. De nieuwe routes zijn voor verschillende doelgroepen geschikt en sluiten aan op het knooppuntennetwerk in Nederland en Duitsland.

Proef de gastvrijheid
Bij de ontwikkeling van de routes wordt de samenwerking gezocht met lokale boerderijwinkels en Bed & Breakfasts. De bedoeling is dat fietsers en wandelaars straks (letterlijk) de gastvrijheid van de regio kunnen proeven. De nieuwe routes hebben allemaal een link met het thema agrofood en lopen door het Land van Cuijk, de Niederrhein en de Top van Limburg. In 2018 worden maximaal 5 routes gerealiseerd, de overige routes zijn uiterlijk in 2020 klaar.

Dynamic Borders
Het INTERREG-project ‘Dynamic Borders’ is een samenwerkingsverband van de gemeenten Bergen, Boxmeer, Cuijk, Gennep, Goch en Weeze. Samen willen ze deze grensoverschrijdende regio sterker en aantrekkelijker maken. Dynamic Borders bestaat uit drie projectlijnen: agrifoodplatform, stagebemiddelingsbureau en toerisme & recreatie. De ontwikkeling van deze nieuwe routes is geïnitieerd en gefinancierd vanuit de projectlijn toerisme & recreatie.

Meer informatie
Wilt u meer weten over de nieuwe routes of wilt u als ondernemer aansluiten op de routes? Neem dan contact op met het Regionaal Bureau voor Toerisme Land van Cuijk via info@rbtlandvancuijk.nl.

Khalid Rashid von der Gemeinde Weeze (Leadpartner),
Tobias Schmitz von der Niederrhein Tourismus GmbH, Nanda Kers, von der Gemeinde Cuijk,
Erik Jansen vom Regionaal Bureau voor Toerisme Land van Cuijk, Lieke Potten von der
Gemeinde Gennep, Sjoerd Zegers von der Gemeinde Bergen, Tijn Houwen,
Praktikant bei der Gemeinde Gennep und Jacomijn Visser vom Projektbüro Dynamic Borders freuen sich auf
die Entwicklung der neuen grenzüberschreitenden Routen, die im Rahmen des Projektes entstehen werden.

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 69)
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 70)
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 71)

Auteur: Chris Smits

Deel dit bericht
468 ad