112 – AED gestolen in Velden

112 – AED gestolen in Velden

Tussen vrijdagmiddag 24 en zondagochtend 26 november 2017 is in Velden een AED gestolen. De AED was geplaatst nabij de Jeu de Boules Club aan het Vilgertpaadje.

Zondagmorgen werd door leden van deze Jeu de Boules Club melding gemaakt dat de kast waar de AED normaal gesproken in hangt, leeg is aangetroffen.

De gestolen AED is onderdeel van het oproepnetwerk Hartslagnu.nl, dat vrijwilligers oproept als mensen in nood zijn en vermoedt wordt dat reanimatie noodzakelijk is.

De taak van de AED is het afgeven van elektrische schokken om zodoende het hart weer op gang te brengen. Verder kan men met zo’n AED dus HELEMAAL NIETS!

Diefstal of vervreemding van een dergelijk apparaat kan dus direct mensenlevens kosten. Wie wil dit op zijn geweten hebben???

Als je deze AED meegenomen hebt, of er een grap mee uit had willen halen, laat ons dan weten waar wij hem kunnen vinden. Liever nog: hang hem zelf terug in de kast.

Voor Stichting Hartslag Arcen-Lomm-Velden is deze diefstal een gevoelige kostenpost! Vrijwilligers van de stichting, inwoners en bedrijven in Arcen, Lomm en Velden hebben het mogelijk gemaakt dat de 3 dorpen sinds eind 2014 Hartveilig zijn.

Stichting Hartslag maakt zich sterk voor een gesloten oproepnetwerk en zal het gat in de dekking zo snel mogelijk dichten. Daarom heeft leverancier Medicall Life Support een leen AED beschikbaar gesteld en is deze al op dinsdag 28-11 geplaatst.

Hopelijk is dit de eerste maar ook de laatste keer, dat wij een dergelijke noodkreet uit moeten laten gaan. Dank voor u aandacht.

Stichting Hartslag Arcen-Lomm-Velden

Auteur: Chris Smits

Deel dit bericht

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.