112 – Grote inzet hulpdiensten helaas tevergeefs

Zondagavond 13 januari zijn hulpdiensten massaal uitgerukt na een melding van “persoon te water”. Zowel de veiligheidsregio Limburg-Noord als Brabant waren hierbij betrokken.

Diensten
Diverse ambulances en brandweerkorpsen waren opgeroepen alsook twee duikteams (Weert en Den Bosch) en een trauma- en politiehelikopter. Rijkswaterstaat was ook ter plaatse en heeft de scheepvaart op de Maas stilgelegd.

Discussie duikteam
Had brandweerkorps Bergen tot voor kort nog een eigen duikteam, nu moeten deze diensten uit Weert en Den Bosch komen. Door deze afstand en aanrijtijd is de inzet van een duikteam sec nog bergend en niet meer reddend, aldus diverse hulpverleners.

Veiligheidsregio
Desgevraagd laat een woordvoerster van de Veiligheidsregio Limburg-Noord weten dat hun beleid erop is afgestemd dat een duikteam binnen het ‘gouden uur’ operationeel en ter plaatse moet zijn om nog reddend te kunnen duiken. Deze beslissing is destijds genomen door samenwerkende gemeentes en de veiligheidsregio.

Auteur: Chris Smits

Deel dit bericht
468 ad

1 Comment

  1. Het lijkt mij dat als de brandweer van Bergen het duikteam nog had gehad deze ruim binnen het gouden uur ter plaatse hadden kunnen zijn. Ik vraag me af hoe de gemeente en de veiligheidsregio het kunnen verantwoorden dat het duikteam in Bergen weg bezuinigd had kunnen worden. Of anders gezegd, wat mag een leven kosten in Bergen……………

    Post a Reply

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest