112 – Ook een vuurwapen en cashgeld gevonden bij inval Wellerlooi

Naast een grote hoeveelheid grondstoffen voor synthetische drugs te maken heeft de politie in het woonhuis van de verdachte ook een vuurwapen en cashgeld gevonden en in beslag genomen.

De politie is deze locatie in een groter onderzoek op het spoor gekomen. De 38 jarige verdachte is in voorlopige hechtenis genomen voor verhoor. 

”Politie

Verdachte aangehouden na aantreffen grondstoffen

Laatste update:

Wellerlooi – Het Team Ondermijning Limburg heeft vrijdag de eigenaar van een loods in Wellerlooi aangehouden nadat daar een grote hoeveelheid grondstoffen voor de productie van synthetische drugs werd aangetroffen.

Naar aanleiding van een onderzoek namen politiemedewerkers vrijdag een kijkje in een loods waar het vermoeden was dat er mogelijk een productielocatie voor drugs was gevestigd. Deze werd niet aangetroffen maar wel werd een grote hoeveelheid grondstoffen aangetroffen. In de loods werden ook chemicaliën en andere benodigdheden voor het productieproces aangetroffen en in beslag genomen.

Daarop is de eigenaar van de loods aangehouden. Ook de woning van de verdachte aan de Looierweg is doorzocht. Daar troffen agenten een vuurwapen en cashgeld aan. De politie heeft de zaak in onderzoek. Getuigen die informatie hebben, worden verzocht zich te melden via 0900-8844.

Aanpak ondermijning

Het Team Ondermijning Limburg is onderdeel van een gezamenlijke geïntensiveerde aanpak om als overheid de ondermijnende en georganiseerde criminaliteit in Zuid-Nederland een halt toe te roepen. Zij doet dat door integrale samenwerking met gemeenten, provincies, RIEC Limburg, bedrijven/instanties, justitie in het buitenland, bijzondere opsporingsdiensten en burgers.

Een van de grote gevaren voor de Nederlandse samenleving is de vermenging van onder- en bovenwereld. Dit heet ondermijning, waarbij het gaat om illegale activiteiten die bijna niet zijn uit te voeren zonder gebruik te maken van legale diensten zoals transport, opslag, financiën, vergunningen en huisvesting. Elke interventie is bedoeld om te raken en verstoort dit soort criminele samenwerkingsverbanden.

Foto ter illustratie

112 – Aanhouding na achtervolging

Tijdens surveillance op de Groote Heeze te Heijen viel ons een geparkeerd voertuig op. Door diverse omstandigheden hadden we het vermoeden dat de eigenaar mogelijk strafbare feiten aan het plegen was. Voertuig onopvallend in de gaten gehouden. Na een...

Brandweerbeurs FireCon op vliegveld Weeze

Dit weekend vindt er de brandweerbeurs FireCon 2019 plaats op het terrein van vliegveld Weeze. Het is de grootste beurs voor brandweer, reddingsdiensten en rampenbestrijding van Noordrijn-Westfalen, die duurt tot zondag 20 oktober.Meer informatie hier...

Waarschuwing, klei en modder op de wegen

In de natte jaargetijden komt vervuiling van de weg met klei en modder regelmatig voor. Agrariërs en loonbedrijven rijden met trekkers en aanhangwagens over de weg, terwijl de banden onder de klei zitten. Dat is gevaarlijk, want klei op de weg...

Auteur: Chris Smits

Deel dit bericht

Pin It on Pinterest