112 – Ook een vuurwapen en cashgeld gevonden bij inval Wellerlooi

Naast een grote hoeveelheid grondstoffen voor synthetische drugs te maken heeft de politie in het woonhuis van de verdachte ook een vuurwapen en cashgeld gevonden en in beslag genomen.

De politie is deze locatie in een groter onderzoek op het spoor gekomen. De 38 jarige verdachte is in voorlopige hechtenis genomen voor verhoor. 

”Politie

Verdachte aangehouden na aantreffen grondstoffen

Laatste update:

Wellerlooi – Het Team Ondermijning Limburg heeft vrijdag de eigenaar van een loods in Wellerlooi aangehouden nadat daar een grote hoeveelheid grondstoffen voor de productie van synthetische drugs werd aangetroffen.

Naar aanleiding van een onderzoek namen politiemedewerkers vrijdag een kijkje in een loods waar het vermoeden was dat er mogelijk een productielocatie voor drugs was gevestigd. Deze werd niet aangetroffen maar wel werd een grote hoeveelheid grondstoffen aangetroffen. In de loods werden ook chemicaliën en andere benodigdheden voor het productieproces aangetroffen en in beslag genomen.

Daarop is de eigenaar van de loods aangehouden. Ook de woning van de verdachte aan de Looierweg is doorzocht. Daar troffen agenten een vuurwapen en cashgeld aan. De politie heeft de zaak in onderzoek. Getuigen die informatie hebben, worden verzocht zich te melden via 0900-8844.

Aanpak ondermijning

Het Team Ondermijning Limburg is onderdeel van een gezamenlijke geïntensiveerde aanpak om als overheid de ondermijnende en georganiseerde criminaliteit in Zuid-Nederland een halt toe te roepen. Zij doet dat door integrale samenwerking met gemeenten, provincies, RIEC Limburg, bedrijven/instanties, justitie in het buitenland, bijzondere opsporingsdiensten en burgers.

Een van de grote gevaren voor de Nederlandse samenleving is de vermenging van onder- en bovenwereld. Dit heet ondermijning, waarbij het gaat om illegale activiteiten die bijna niet zijn uit te voeren zonder gebruik te maken van legale diensten zoals transport, opslag, financiën, vergunningen en huisvesting. Elke interventie is bedoeld om te raken en verstoort dit soort criminele samenwerkingsverbanden.

Foto ter illustratie

112 – Gewonde door ontplofte accu

112 – Gewonde door ontplofte accu

Om 11.20 uur vanochtend kregen de hulpdiensten melding van een bedrijfsongeval bij een boerderij aan de Ceresweg in Nieuw Bergen. De brandweer, ambulance en politie waren snel ter plaatse en verleenden assistentie. Het bleek dat in een van de bijgebouwen een accu was...

112 – Verdachte omstandigheden bij autobrand

112 – Verdachte omstandigheden bij autobrand

Op vrijdagavond 24 januari rond 23.00 uur is op de Ceresweg tussen Bergen en Well een Audi A3 volledig uitgebrand. De brandweer was snel ter plaatse maar het voertuig moest toen al als verloren worden beschouwd. Verdachte omstandighedenAl vanaf afgelopen kerst stond...

Auteur: Chris Smits

Deel dit bericht