1135 km wandelen tegen pesten

Meer dan 1.000 kilometer wandelen tegen pesten en taboe op psychische problemen

Nieuw Bergen, 13 september – Meer dan duizend kilometer wandelen in 64
dagen om aandacht te vragen voor psychische problemen en pesten. Dat is wat ervaringsdeskundigen Tim Saalbrink (37) en Anouk Pool (23) vanaf 9 september 2019 gaan doen onder de noemer Wandelen tussen 2 Werelden. Tijdens hun wandeling doen ze iedere provinciehoofdstad aan en plannen ze bijzondere ontmoetingen.

Tim en Anouk ontmoetten elkaar in de kliniek De Zwaluw & Enk in Ermelo, waar ze beiden in behandeling waren voor psychische problemen. Tim worstelde met PTSS omdat hij vroeger veel gepest is en Anouk was in behandeling voor onder meer depressie. Uit hun ontmoeting is een bijzondere vriendschap ontstaan, met het idee om samen een wandeling van 1.135 kilometer te maken om psychische problemen en pesten onder de aandacht van het publiek te brengen en het taboe hierop te doorbreken.

Normale mensen
Beiden deden al mee aan het jaarlijkse MIND evenement Last Man Standing [1], maar zij wilden meer doen. Tim: “Er rust helaas toch nog vaak een taboe op (praten over) pesten en psychische problemen. Sommige mensen weten niet goed wat ze kunnen verwachten bij iemand met psychische problemen. De meesten proberen toch een beetje het contact te vermijden. Wij hopen dat stigma van het onderwerp af te halen. We zijn gewoon normale mensen, die prima kunnen functioneren”

De wandeling
Tijdens de wandeling logeren Tim en Anouk bij mensen thuis of bij organisaties die hen onderdak en eten willen geven. Brenda Vinck van JoniBalans in Nieuw Bergen ondersteunt deze actie van Tim en Anouk van harte. Zij loopt zelf een deel van de route tussen Boxmeer en Arcen mee. Bovendien biedt zij een slaapplaats aan beide wandelaars aan. De twee initiatiefnemers zijn ervaringsdeskundigen op het gebied van psychische problemen en pesten, en dat geldt ook voor Brenda binnen haar gezin.

Bijzondere ontmoetingen
In iedere provincie proberen Tim en Anouk samen met MIND en de Stichting Omgaan met Pesten een bijzondere ontmoeting te regelen met mensen of organisaties die zich inzetten voor het voorkómen en aanpakken van pesten en mensen met psychische problemen ook een warm hart toedragen. Zo ontmoeten zij op 9 oktober burgemeester Pauline Krikke in Den Haag. Op World Suicide Prevention Day op 10 september staan ze stil bij alle mensen die door zelfdoding niet meer onder ons zijn. Met hun actie steunen ze de organisaties MIND en Stichting Omgaan met Pesten.

De route – met data – van de Wandeling tussen 2 Werelden is te vinden op
www.doemeemetmind.nl/evenement/wandelen-tussen-2-werelden/tab-de-route.
Startpunt is de Zwaluw & Enk in Ermelo, om 8:30 uur. Tim en Anouk zoeken nog een aantal slaapplaatsen.

Hun verhaal is te vinden op www.doemeemetmind.nl/evenement/wandelen-tussen-2-werelden.

door | sep 12, 2019 | Bergen, Sociaal maatschappelijk

Bevrijding gemeente Bergen begon in Afferden

Bevrijding gemeente Bergen begon in Afferden

Met een goed doordacht programma heeft Afferden op zaterdag 15 februari het startsein gegeven voor 75 jaar vrijheid, vieren en gedenken in de gemeente Bergen. Onder grote belangstelling en in bijzijn van burgemeester Manon Pelzer en gouverneur Theo Bovens werd bij het...

Gennep viert 75 jaar vrijheid

Gennep viert 75 jaar vrijheid

Tijdens het weekend van 14, 15 en 16 februari was er een vol programma in de gemeente Gennep in het kader van 75 jaar bevrijding. Zo werd het historisch stadhuis ingericht als militair hoofdkwartier en waren er diverse herdenkingen bij de oorlogsbegraafplaatsen in...

De Klimop Winterfair leert omgaan met geld

De Klimop Winterfair leert omgaan met geld

Nieuw Bergen | Op vrijdagmiddag 14 februari organiseerde Daltonschool De Klimop in het kader van Jeelo, een acroniem voor Je Eigen Leeromgeving, een 'Winterfair' waarbij op de school een gezellige markt plaatsvond. De Winterfair stond in het thema van 'omgaan met...

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 71)
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 71)
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 71)
Download onze App Get it on Google Play

Auteur: Chris Smits

Deel dit bericht