Bloemen voor oudste inwoonster gemeente Bergen

Bloemen voor oudste inwoonster gemeente Bergen

door | jul 30, 2018 | Familienieuws, Gemeente Bergen, Well | 1 reactie

Het verjaardagsfeestje waarbij de 104-jarige Nelleke Heldens – Litjens in Well de bloemen in ontvangst nam van burgemeester Manon Pelzer, was een beetje een feest der herkenning. Op het moment dat inwoners van de gemeente de leeftijd van honderd jaar bereiken, brengt de burgemeester steevast ieder jaar een bloemetje naar de jarige. Nelleke is tevens de oudste inwoonster van de gemeente Bergen en dat levert regelmatig ook wat extra media-aandacht op.

 

Zo was de woning van de jarige vanochtend 30 juli goed bezet met vertegenwoordigers van diverse media en klikten de fotografen de nodige plaatjes. Want eerlijk is eerlijk: de oudste inwoonster van de gemeente Bergen ziet ondanks haar leeftijd er nog jong uit. ”Geen alcohol gebruiken en niet roken”, verklaart Nelleke als haar geheim van haar hoge leeftijd. Een van haar dochters voegt daaraan toen dat zij ook altijd veel gelachen heeft en makkelijk over dingen heen kon stappen.
Want als je terugkijkt heeft Nelleke in die 104 jaar heel wat meegemaakt. Weinig mensen zullen het zich kunnen voorstellen maar 104 jaar geleden begon, om precies te zijn op 28 juli 1914, de Eerste Wereldoorlog. In de jaren 40 van de vorige eeuw kwam daar de Tweede Wereldoorlog over heen waarbij de evacuatie nog scherp in haar geheugen staat gegrift. Ook de technologische revolutie van de eerste auto, stofzuiger en koelkast heeft zij meegemaakt en nog steeds volgt zij via de krant en de tv het Limburgs nieuws op de voet.

 

Nelleke is ruim dertig jaar geleden een van de eerste bewoners van de seniorenwoningen aan het Kloosterhof in Well. Daar woont zij dankzij de hulp van haar 12 kinderen en de thuiszorg nog geheel zelfstandig. Zij is geboren in Oostrum en daarna verkast naar Castenray. Vervolgens heeft zij een aantal jaren in de pastorie in Well gewoond. Nu is alweer zo’n 33 jaar de woning aan het Kloosterhof haar thuis.
Nelleke heeft drie zussen die allen het klooster zijn ingegaan. Nelleke daarentegen koos voor een ander leven en bracht 12 kinderen op de wereld. Inmiddels is zij 23 kleinkinderen en 31 achterkleinkinderen rijker en de 32ste is op komst. De meesten hebben inmiddels een plekje gevonden op de muren in haar woning.

Nelleke verkeert nog in redelijke goede gezondheid, is nog enigszins mobiel en geestelijke fit. En dankzij de goede zorgen waarmee zij wordt omringd ziet het er naar uit dat burgemeester Manon Pelzer nog meerdere jaren een bloemetje mag brengen aan de oudste inwoonster van de gemeente Bergen.

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 69)
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 70)
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 71)
Download onze App Get it on Google Play

Auteur: Frans Thonen

Deel dit bericht