Diamanten bruidspaar in Siebengewald

Jaap (84) en Cis (81) Kersten uit Siebengewald zijn vandaag 60 jaar voor de wet getrouwd. Reden voor wethouder Frans Pekema om namens de gemeente Bergen het diamanten paar met een bezoekje te vereren en een kopie van de trouwakte uit 1958 te overhandigen. (Door Frans Thonen)

Voor de jonge generaties is het misschien niet helemaal vanzelfsprekend maar wel voor de wat oudere generaties en de mensen die dicht bij de wielersport staan. Sjaak Kersten mag gezien zijn succesvolle wielerleven gezien worden als de sportieve ambassadeur van de gemeente Bergen en zeker van Siebengewald. Nog steeds is stukadoor Jaap nog regelmatig op de fiets te vinden en zal ook nu nog ongetwijfeld menig jongeling uit zijn achterwiel rijden.

Tijdens zijn 10-jarige carrière als profwielrenner heeft hij meegedaan aan de rondes van Zwitserland, Spanje en Italië. En vijf keer was hij te vinden in de Tour de France. ”Alle vijf heb ik uitgereden”, zegt Jaap niet zonder trots. “Eenmaal ben ik als tweede in een etappe geëindigd en 42 was mijn hoogste plaats in het algemeen klassement.” Dankzij zijn sportieve prestaties heeft hij in die jaren het onbekende Siebengewald op de Europese kaart gezet.

Zijn vrouw Cisca Lamers uit Afferden heeft hij op de Heijense kermis leren kennen. ”Wij moesten op tijd thuis zijn”, herinnert Cisca zich nog als gevraagd wordt naar de eerste kennismaking. ”Jaap was met zijn vrienden eveneens op de kermis. Achterop zijn fiets heeft hij ons op tijd thuisgebracht.”
Cis heeft vier jaar voor de klas op de ”Offerse’ kleuterschaal gestaan voordat zij al haar tijd ging besteden aan de verzorging van haar moeder. In 1958 werd er voor de wet getrouwd en een jaar later voor de kerk. In Siebengewald werden twee dochters geboren en nu zijn beiden trots op hun vier kleinkinderen. Dat de appel niet ver van de boom valt blijkt wel uit het feit dat de twee kleindochters en twee kleinzonen het sportieve karakter van hun opa Jaap hebben geërfd.
Het paar heeft het zilveren, robijnen en gouden huwelijk uitbundig gevierd maar doet het rustig aan wat betreft dit diamanten jubileum. In kleine kring werd de taart soldaat gemaakt en samen met de wethouder herinneringen opgehaald.

door | dec 18, 2018 | Huwelijken, Siebengewald

Download onze App Get it on Google Play

Auteur: Clark Kent

Deel dit bericht

Pin It on Pinterest