Aardverschuiving in gemeente Gennep

Aardverschuiving in gemeente Gennep

door | mrt 22, 2018 | Gemeente Gennep, Gennep, Politiek | 1 reactie

Het CDA is in Gennep met 2 zetels winst de grote winnaar van de gemeenteraadsverkiezingen geworden. Andere winnaars waren de VVD en de PvdA, ieder met 1 zetel, terwijl de SP 1 zetel moest inleveren. D66 bleef gelijk op 3 zetels. De opkomst lag op 55,62%.

Het was natuurlijk best spannend hoe de kiezer in de gemeente Gennep zou reageren op het vertrek van de lokale partij KERN Gennep. Er vielen 3 zetels te verdelen en die hebben zoals het er nu uitziet voor een aardverschuiving in de Gennepse politiek gezorgd. Met een winst van 2 zetels is de partij van CDA lijsttrekker Jacques van Bergen namelijk gegroeid naar 5 en is daarmee meteen de grootste partij geworden. Vier jaar eerder was nieuwkomer de SP nog met 5 zetels de grootste partij maar die rol is nu overgenomen door het CDA. De socialisten moeten nu genoegen nemen met vier zetels en is daarmee de regierol in de coalitieonderhandelingen kwijtgeraakt.
Het harde werken van de VVD en PvdA de afgelopen vier jaar is door de kiezer eveneens gehonoreerd. De partij van VVD lijsttrekker Janine van Hulsteijn groeide van 2 naar 3 zetels en de partij van PvdA lijsttrekker Luc Brouwers van 1 naar 2. D66 bleef constant op 3 zetels.
Aangezien de grootste partij met de coalitievorming mag beginnen, is het nog maar de vraag of de SP in de coalitie terug zal komen. Kortom Gennep gaat de komende tijd op het politieke vlak interessante tijden meemaken.

Foto: Het CDA de grote winnaar in de gemeente Gennep.

Auteur: Frans Thonen

Deel dit bericht

Pin It on Pinterest