Abdijbiertjes Hertog Jan nu ook in de supermarkt

Complete reeks Hertog Jan abdijbieren vanaf nu in de supermarkt

Hertog Jan Dubbel nu ook in flesjes verkrijgbaar

Vanaf deze maand zijn de alle drie de abdijbieren van Hertog Jan ook voor de consument te koop in traditionele 30-cl flessen. De bieren Enkel, Dubbel en Tripel liggen vanaf week 38 onder andere ook in de supermarkten. Vanwege de grote vraag is nu ook Hertog Jan Dubbel beschikbaar op de fles en completeert daarmee de reeks Enkel en Tripel, die al verkrijgbaar waren.

Geen abdij, wel abdijbier

Hertog Jan is een bierbrouwer zonder abdij, maar met abdijbieren en het brouwt de bieren volgens een eigen recept. Vroeger werd abdijbier, dat in belangrijke mate de basis is voor alle bieren in West-Europa, traditioneel door monniken gebrouwen. Hertog Jan was een van de eerste brouwerijen in Nederland die op zijn eigen manier abdijbier ging brouwen: mooie bieren met unieke recepturen.

Lees hier meer >>>>

Enkel, Dubbel, Tripel

Abdijbieren kenmerken zich door onder andere het gebruik van verschillende moutsoorten complexe smaken als fruitigheid en bitterheid. Voor Hertog Jan Enkel hebben de brouwers minder mout gebruikt om een lichter bier te creëren. Na het brouwen is het bier met Mistral & Ella hop drooggehopt. Dit geeft Hertog Jan Enkel zijn speciale vers-bittere, volle smaak. Hertog Jan Dubbel is een traditioneel donker bier van hoge gisting. De aanduiding ‘Dubbel’ verwijst van oudsher naar de dubbele hoeveelheid ingrediënten die bij het brouwen gebruikt worden. De nagisting gebeurt bij Dubbel op de fles. Dat zorgt voor een frisse rijke smaak en een fraai aroma. Hertog Jan Tripel tenslotte is stevig, soepel en toegankelijk. Blond van kleur en met een moutige tot zoetige smaak.

Over Hertog Jan

Het begint in Arcen, aan het begin van de vorige eeuw. Vier bevriende brouwers besluiten samen een nieuwe brouwerij te beginnen. In 1915 is ‘Stoombierbrouwerij de Vriendenkring’ een feit. Het natuurzuivere bier wordt hier ondergistend gebrouwen, voor die tijd een nieuw procedé. Dankzij z’n frisse smaak en zachte karakter maakt het bier al gauw naam. Bijna zeventig jaar later wordt de brouwerij omgedoopt tot de Hertog Jan Brouwerij. Die naam is geïnspireerd door Hertog Jan de Eerste van Brabant. Een geboren levensgenieter die zichzelf in de dertiende eeuw onsterfelijk maakte met zijn passie voor vechten, vrouwen, eten en bier.

Download onze App Get it on Google Play

Auteur: Clark Kent

Deel dit bericht

Pin It on Pinterest