Achates verliest in slotfase, jeugdspeler matchwinner Milsbeek

De 16-jarige Bas van de Weele was op Sportpark Zwarteweg in Milsbeek de enige die doeltreffend was. De invaller van SV Milsbeek wist kort na rust alert te reageren op een verdedigingsfout van de gasten uit Uden en de winnende treffer binnen te schieten. In een voor de rest uiterst rommelige wedstrijd van beide zijden was dit doelpunt het enige hoogtepunt.

Achates met tien man in slotminuten onderuit
Een goede wedstrijd spelen en in de blessuretijd verliezen is natuurlijk zuur. Dat is voetbal en zeker pijnlijk als je al binnen het halfuur met tien man komt te staan. (Door Jan Broekman)

Achates-keeper Sjoerd Peeters keerde terug van een blessure en de wedstrijd werd door de thuisploeg sterk begonnen. Na enkele speldenprikken was het na twaalf minuten Teun Lemmen die in de diepte werd aangespeeld en na een mooie rush de 1-0 binnenschoot.

Foto: website SES

Achates speelde goed en gedreven en was achterin attent op de uitvallen van SES. Zowel Siem Loeffen als Jop Loeffen dwong keeper De Klein tot reddingen. Keeper Sjoerd Peeters was een-op-een in de 28. minuut de overwinnaar, maar een minuut later de schlemiel. Hij torpedeerde SES-aanvoerder Gijs Bens net buiten de zestien. Rood was terecht en ‘Good Old’ Leon Weijers (47 jaar) mocht opnieuw zijn opwachting maken. Spits Jean Paul ten Haaf werd hierdoor noodgedwongen naar de kant gehaald.

Lees hier de rest van het wedstrijdverslag

Achates speelde gegroepeerd en met de vaardige Jeroey Lekatompessy en Teun Lemmen loerden de Roodwitten op snelle uitvallen. SES moest nu het spel maken en dat is niet hun sterkste kant. Met een vijftal niets brengende corners werd de pauze bereikt, waarbij net voor rust Jerral Taihuttu geblesseerd raakte en niet meer verder kon.

Bob Bindels kwam na de theepauze binnen de lijnen en SES was achterin met veel breedtespel niet echt overtuigend. Toch viel net binnen het uur de gelijkmaker, toen Achates de bal in de zestien onvoldoende kon wegwerken. Van dichtbij was het Niek Nooijen, die keeper Weijers kansloos liet en de 1-1 aantekende. Vijf minuten later had Teun Lemmen, na een mooie steekpass van Jeroey Lekatompessy, de voorsprong weer bijna hersteld. Keeper De Klein wist een op een Teun Lemmen van scoren af te houden. Ook Siem Loeffen was een paar minuten laten niet gelukkig toen hij een uit een corner teruggelegde bal net overschoot. In de 73. minuut was Gijs Bens dicht bij de voorsprong, maar zijn schot werd door Siem Loeffen geblokt en ging via de lat over. Frustratie in woord en gebaar leidde tot gele kaarten bij SES. Tien minuten voor tijd was Teun Lemmen nog eenmaal gevaarlijk met een verraderlijk schot. Knokken voor wat je waart bent en dan toch in de 93. minuut de 1-2 door Jordi Bens en in de 95. minuut de 1-3 door Melvin van den Elzen. Een domper, maar toch met dit spel en inzet, komen er betere tijden met wel de punten.

door | 25,mrt,2019 | Achates, Milsbeek, Ottersum, sv Milsbeek

Download onze App Get it on Google Play

Auteur: Clark Kent

Deel dit bericht

Pin It on Pinterest