Achates verliest van koploper, thuisnederlaag slap Milsbeek

Achates kan ook thuis geen vuist maken (Door Jan Broekman)

De hoop op een beter resultaat na de smadelijke nederlaag op 14 april in Haps was ijdel. Ook zondag bleek de ploeg uit Haps een maat te groot voor het team van Michel van de Venn. Wel was de wil en inzet van de roodwitten beter, maar Hapse Boys wist met de lange bal hun snelle aanvallers goed te bereiken, die qua lengte allen richting de twee meter waren. Het werd dan ook een kansloze 0-4 nederlaag op sportpark De Niersvallei in Ottersum.

Lees hier het volledige wedstrijdverslag

In de 10. minuut komt Achates goed weg na een misser van Tom Meijer. Direct hierna, al in de 11. minuut is spits Joost van de
Groes trefzeker, na ongelukkig uitverdedigen, wanneer hij met een bekeken lob keeper Sjoerd Peeters kansloos laat. Enkele minuten later zit Achates weer in de verdrukking na missers van Jerral Taihuttu en Jop Loeffen, kan weer Joost van de Groes het net laten bollen(14/0-2). Het syndroom van de ‘acht tegen nul’ in Haps begint weer tussen de oren te gaan zitten.
De schijn, dat Achates optisch goed mee kan met Hapse Boys, is bedrog. Achates heeft misschien wel veel balbezit, maar daaruit komen nauwelijks kansen. Haps leunt achterover en laat zich wat terugzakken. Nicky van der Wijst probeert het een keer van afstand, maar zijn ‘poeier’ gaat net over. Achates krijgt na een minuut of twintig een drietal corners, maar is niet opgewassen tegen hun luchtmacht, om ook maar enig gevaar te kunnen stichten. De boomlange Rens Thijssen krijgt in de 25 e minuut een riante kans, maar Bob Bindels weet met een sliding erger te voorkomen. Aan de andere kant is een voorzet van Guus Vervoort te hoog voor Teun Lemmen om enige richting te kunnen meegeven. De mooiste Achates aanval loopt via Jean-Paul te Haaf en Teun Lemmen, maar de kopbal daaruit van Siem Loeffen is een prooi voor keeper Koen Giesbers, die een makkelijke middag heeft. Met de 0-2 stand breekt ook de rust aan.

Tom Meijer kan na de aftrap, op een perfecte voorzet van Joost van de Groes, de wedstrijd in het slot gooien, maar hij schiet hoog over. Komt Achates voor de goal van de tegenstander, dan is de eindpass vaak onzuiver, waardoor echte kansen schaars zijn. Haps combineert er lustig op los en na een mooie aanval over de vleugel, kopt Tom Meijer rond het uur net over. Even later kan Sjoerd Peeters met behulp van de paal nog een keer redding brengen. Je voelt, dat een Hapse goal in de lucht hangt en in de 66. minuut kan Bob op links onvoldoende ingrijpen bij een counter, de bal wordt diagonaal naar de op rechts vrijstaande Rens Thijssen verplaatst, die beheerst in de verre hoek de 0-3 op het scorebord laat aantekenen. Na 75 minuten mag Haps een corner nemen, die snoeihard door spits Joost van de Groes worden binnengekopt. Na zijn hattrick mag hij na ‘gedane arbeid’ de kant opzoeken. Hier kan Achates niks tegenover stellen. De verzorger vandaag is Wessel Koppes en de ‘pupil van de week’ rent driftig mee over het veld, om links en rechts de pijntjes van geblesseerde spelers te verlichten. Gelukkig loopt de score niet meer verder op, mede door nog een uitstekende redding van de Ottersumse keeper op een kopbal van invaller Jaap Willems, dit na een voorzet van aanvoerder Job Kemperman. Van 8 goals tegen naar nu 4 goals tegen. In beide gevallen levert het geen punten op. 

SV Milsbeek ontving mede-middenmotor VV Gassel. Voor beide teams staat er niets meer op het spel en dat was ook het beeld van de wedstrijd; amper kansen, weinig inzet en een slappe vertoning. Het werd uiteindelijk 0-1 voor de Gasselse gasten.

Het was Guido Sprengers die in de tweede helft de enige goal maakte, door in de korte hoek via de binnenkant van de paal raak te schieten. Hierdoor pakte Gassel de drie punten en bleef Milsbeek met lege handen.

door | 29,apr,2019 | Achates, Milsbeek, Ottersum, sv Milsbeek

Stem nu op jouw favoriete sportheld!

Eindelijk, het is bekend welke sporters genomineerd zijn voor het Sportgala Gennep. Tijdens het evenement in Pica Mare op 13 december worden de winnaars bekend gemaakt. En jij kunt nu alvast je stem uitbrengen op jouw favoriete sporthelden uit de gemeente...

EWC ’46 in zwaar weer

Met slechts één punt uit de laatste vijf duels verkeert EWC '46 uit Well in zwaar weer. Afgelopen zondag werd de inhaalwedstrijd op sportpark 't Venneke in Broekhuizenvorst met 2-0 verloren van SVEB. Met dit resultaat komt de ploeg van trainer Peter van...

Jonge judoka pakken prijzen in Roermond

Op zondag 17 november waren de jeugdige kanjers van Judo Ryu Maasduinen en Budoschool Gennep te vinden in Roermond voor hun Limburgs Kampioenschap. Voor JRM is Jesse Kamps net als vorig jaar kampioen geworden van Limburg (-12 jaar). Het was is voor Jesse...

Download onze App Get it on Google Play

Auteur: Clark Kent

Deel dit bericht

Pin It on Pinterest