Achates wint derby tegen Milsbeek

Een zonovergoten Niersvallei, een grote publieke belangstelling, ofwel alle omstandigheden en ingrediënten voor een leuke pot voetbal. (Door Jan Broekman)

Voorafgaand aan de competitiewedstrijd tegen SV Milsbeek werd het “lage veld” officieel geopend. In 1954 was dat al eens gebeurd, destijds ook voorafgaand aan de competitiewedstrijd tegen SV Milsbeek. Voorzitter Marie-Louise Mans werd vergezeld door beide teams en een supportersschare om het nieuwe veld te openen. Een veld met een speciale bovenlaag met steenwol vermengd, moet de bespeelbaarheid (lees: belastbaarheid) vergroten. Vijfenzestig jaar terug speelde Cor Gerrits (84 jaar) in het eerste team van Milsbeek en hij verzorgde vandaag samen met de scheidsrechter Bart de Bruin en de pupil van de week Buck v.d. Stap, de symbolische aftrap. Helaas kon Jan Hopman, destijds in het veld bij Achates, om gezondheidsredenen niet van de partij zijn.

Met enige vertraging kon de derby in gang worden gezet, nadat uit respect een minuut stilte in acht werd genomen voor het overlijden van May Smits-Pubben, een familie, die altijd nauw betrokken was bij Achates.

Milsbeek gooide gelijk alle schroom van zich af en begon veel beter aan de wedstrijd. Met lange ballen werden de vleugelspelers bereikt en Daniël Janssen kreeg al na twee minuten een reële scoringskans, maar schoot van dichtbij over de kruising. Na tien minuten eenzelfde actie en nu schiet Janssen op rechts de bal strak in de verre hoek. Achates probeert uit standaard situaties gevaar te stichten, maar verder dan een vrije trap van Siem Loeffen over de kruising en enkele slecht renderende corners komen de Roodwitten niet.

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 72)

Een mooie actie van Jeroey Lekatompessy rondt hij af met een schot in het kruis, maar keeper Bas van Egeren tikt de bal bekwaam over de lat. Achates mist flair en speelt teveel met de handrem erop. In de 39. minuut wordt Teun Lemmen door Jeroey Lekatompessy goed aangespeeld en met zijn snelheid kan hij ongehinderd de Milsbeekse doelman verschalken. Ook Giel Loeffen is nog eenmaal gevaarlijk, doch de keeper redt prima. Daniël Janssen krijgt enkele minuten voor de pauze opnieuw een prima kans maar zijn kopbal belandt op de lat. In de 44. minuut slalomde Teun Lemmen prachtig voorbij enkele verdedigers en legt prima terug op Jeroey Lekatompessy, die zich deze kans niet laat ontnemen en de 2-1 ruststand aantekent.

Na de thee begint Achates veel energieker aan het vervolg van de wedstrijd en Jeroey Lekatompessy ziet na een goede actie zijn bal over de kruising gaan. Een minuut later krijgt Teun Lemmen, na een combinatie met Siem Loeffen en Jean-Paul ten Haaf, alleen voor de keeper een vrije schietkans, maar hij raakt de bal volledig verkeerd. De zestienjarige Daniël de Oude is in de 55. minuut in het veld gekomen voor Guus Vervoort. Bij een overtreding van Teun Lemmen maakt zijn tegenstander een slaande beweging en beide krijgen terecht geel. In de 64. minuut stoort Teun Lemmen uitstekend, waardoor hij knap in balbezit komt, maar laat zich teveel naar buiten dringen en schiet vervolgens over. De warmte vraagt vandaag veel van de spelers. Aan Achates zijde komt Tim van Cromvoirt binnen de lijnen voor Jeroey Lekatompessy. Milsbeek probeert weer wat meer na voren te spelen, maar veel gevaar levert dat voor alsnog niet op. Voor Taleb Sarkouk komt in de 77. minuut de ook pas 16 jarige Bas Thijssen binnen de lijnen. Nog eenmaal moet Sjoerd Peeters gestrekt naar de kruising en weet een afstandsschot uit vermeend buitenspel, nog net over te tikken. In blessuretijd is Bob Bindels dicht bij de beslissende treffer en uit de rebound krijgt Jean-Paul ten Haaf een nog mooiere kans, maar beide keren is de uitstekende keeper Bas van Egeren de winnar. Ook Teun Lemmen ziet zijn schot geblokt, als hij nog een keer vrij voor de Milsbeekse goalie komt. In de laatste minuut ontstaat er toch nog een kansje voor de Ottersumse goal, maar de bal blijft hangen in het overbezette strafschopgebied. Beide ingevallen ‘B spelers’ speelden frank en vrij en konden terugzien op een prima invalbeurt. Net binnen de 100 minuten fluit scheidsrechter de Bruin voor het laatst en kunnen de gladiatoren het nieuwe terras bij de kantine inwijden.

door | 20,mei,2019 | Achates, Milsbeek, Ottersum, sv Milsbeek

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 69)
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 70)
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 71)
Bergemo gaat weer op pad met paard en wagen

Bergemo gaat weer op pad met paard en wagen

Bij manege Bergemo in Heijen gaan ze weer op pad met paard en wagen. De wagens zijn corona-bestendig gemaakt, zodat iedereen op een juiste en veilige manier een paard en wagentocht kan maken en kan genieten van de omgeving. Neem voor meer informatie contact op via...

VC Montagnards zoekt nieuwe aanwas

VC Montagnards zoekt nieuwe aanwas

Volleybalvereniging VC Montagnards is op zoek naar nieuwe jeugdige aanwas. Heb jij zin om het volgende seizoen mee te komen volleyballen dan kun je je aanmelden om vanaf 1 september drie keer gratis mee te komen trainen. Klik hier voor meer informatie >>> Je...

Spelende honden vermaken bewoners Maasduinen Staete

Spelende honden vermaken bewoners Maasduinen Staete

Nieuw Bergen | Het was alweer de tweede keer dat Paulien Vreede van hondenschool Peace4Dogs haar opwachting maakte in de tuinen van Maasduinen Staete in Nieuw Bergen. Samen met haar team van cursisten en vrijwilligers verzorgde zij een leuke demonstratie waarbij de...

Download onze App Get it on Google Play

Auteur: Clark Kent

Deel dit bericht
468 ad