Ontmoet elkaar op burendag!

Op zaterdag 28 september 2019 is het weer zover! Nederland viert dan massaal de jaarlijkse Burendag. Ruim 1 miljoen mensen doen er aan mee. Burendag is een dag die je samen met je buurt viert op de zaterdag van het 4eweekend van september. Ook in Gennep wordt ieder jaar op verschillende plekken Burendag gevierd met bijv. een spellenmiddag of een buurtbarbecue.

Buurten worden leuker, socialer en veiliger als buren elkaar ontmoeten. Door samen een kopje koffie of thee te drinken neem je even tijd voor elkaar  en versterk je het contact. En die contacten zijn de basis voor een leuke Burendag.

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven en bevordert zo contact en verbinding tussen groepen mensen. Daarom is het mogelijk om als buurt een aanvraag in te dienen tot maximaal € 400,– om een Burendagactiviteit te kunnen uitvoeren. Vanaf eind juni 2019 kunnen de nieuwe activiteiten weer worden aangemeld en kan er een financiële bijdrage worden aangevraagd bij het Oranje Fonds (www.burendag.nl).

Naast een financiële bijdrage van het Oranje Fonds zorgt supermarkt Jan Linders er voor dat iedere organiserende buurt iets lekkers bij de koffie of thee kan serveren. Met het gratis beschikbaar stellen van vlaaien wil plaatselijke supermarkt Jan Linders bijdragen aan Burendag in het Jaar van de Ontmoeting in de gemeente Gennep.

Wilt u iets organiseren tijdens Burendag op 28 september 2019 en kunt u daar ondersteuning bij gebruiken? Neem dan contact op met Synthese, Marianne Welten: m.welten@synthese.nlof 06-44281777.

Wanneer u uw activiteit op burendag aanmeldt bij de organisatie van het Jaar van de Ontmoeting 2019 via  (st.evenementengennep@gmail.com) ontvangt uw buurt op de ochtend van 28 september de vlaai voor bij de koffie of thee. Bovendien wordt uw activiteit dan opgenomen in de activiteitenkalender op de website van het Jaar van de Ontmoeting (www.evenementengennep.nl).

Auteur: Maichel van Dreumel

Deel dit bericht

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest