Afbouw subsidie Lichtoptocht, wel centen voor Halfvasten en Regio optocht

Tijdens de raadsvergadering van dinsdag 12 februari heeft het CDA samen met de PK en VVD een motie ingediend om ook een subsidie te verstrekken aan de Halfvasten en de Regio-optocht. Volgens het CDA krijgt de Wellse Lichtoptocht al jaren een structurele bijdrage en moeten de regionale optochten het zelf maar zien te redden. De PK stemde is met de motie onder het motto “gelijke monniken, gelijke kappen”.

Afbouw subsidie Lichtoptocht
Wethouder Roefs ontraadde de motie en gaf aan de structurele subsidie van 2.000 euro per jaar voor de Lichtoptocht de komende tijd af te gaan bouwen. Ook zei Roefs het heel vreemd te vinden dat de Lichtoptocht zelf als sponsor optreedt terwijl ze aan de gemeente geld vragen. 

Regionaal karakter
Op het verzoek van het CDA om 1.500 euro voor de Halfvastenoptocht en 750 euro voor de Regio-optocht te reserveren gaf Roefs aan dat deze evenementen regiogericht zijn en niet sec de inwoners van de gemeente Bergen bedienen. Een vervelende bijkomstigheid is dat, als deze regionale optochten aanspraak willen maken op provinciale subsidies het een vereiste is dat er al een gemeentelijke bijdrage aan ten grondslag moet liggen. Beide optochten hebben volgens Roefs geen subsidieaanvraag ingediend. “Waarom zouden we deze dan verstrekken,” aldus de wethouder.

Algemene reserve
Uiteindelijk hebben de aanvragers ingestemd met de motie en zal de dekking uit de algemene reserve moeten komen.

door | feb 13, 2019 | Afferden, Bergen, Carnaval, Politiek, Well

Weys - speciaal
Download onze App Get it on Google Play

Auteur: Chris Smits

Deel dit bericht

Pin It on Pinterest