Afferdens biljartteam De Picardie kampioen van Nederland

Afferdens biljartteam De Picardie kampioen van Nederland

door | 5,mrt,2018 | ABC Topke, Afferden, Biljart | 1 reactie

Het Eredivisie Topteam De Picardie met als thuisbasis ABC ‘t Töpke uit Afferden is afgelopen weekend landskampioen geworden. Het team won overtuigend de topper tegen The City/Dibo en is daarmee onbereikbaar voor concurrentie. (Door Rolf Slotboom)

The City/Dibo streed zaterdag voor zijn laatste kans in de Topteam-competitie biljarten. Een goed resultaat was nodig om de titelstrijd weer spannend te maken. Maar waar in Deventer een zeer zware strijd werd verwacht, bleek De Picardie oppermachtig. Het team uit Afferden met als vaste spelers Dennis Timmers, Micha van Bochem, de jonge klassieke topper Sam van Etten, en meervoudig Nederlands-, Europees- en wereldkampioen Jos Bongers, met als reserve Martien van der Spoel, was over het gehele seizoen te sterk voor de rest.

Micha van Bochem over afgelopen seizoen >>>

“Over het hele seizoen gezien heeft een breed collectief ons de titel gebracht. Vandaag speelden Jos Bongers, Sam van Etten en Dennis Timmers, en was ik reserve. Dennis had twee degelijke partijen in 71/2 tegen Wiel van Gemert: één keer winst en één keer gelijk. Sam won twee keer uiterst overtuigend en met zeer goed spel in slechts 4 en 2 beurten tegen Roij van Raaij. En routinier Jos Bongers wist de mix te vinden van tactisch sloopwerk en technisch vernuft en won tweemaal van René Luijsterburg. Het was een prachtige afsluiting van een voor ons uiterst geslaagd seizoen.”

Auteur: Clark Kent

Deel dit bericht

Pin It on Pinterest