Afkeursticker bij verkeerd afval

Bij de inzameling van PMD-afval mag alleen verpakkingsafval worden aangeboden. Andere afvalsoorten in de zak leiden tot hogere verwerkingskosten. Vanaf juni 2020 worden in de gemeente Gennep daarom afkeurstickers gebruikt. Deze worden op een PMD-zak geplakt wanneer er foutief afval inzit, zoals piepschuim. Zo kunnen de medewerkers van de inzameldienst en Buitenwerk zien dat de zak niet vergeten is, maar dat deze is blijven liggen omdat er verkeerd afval in zit. Een zak met een afkeursticker wordt dan ook niet meegenomen of na de inzamelronde opgehaald.

Heeft uw zak een afkeursticker? Dan moet u het afval zelf sorteren en zorgen dat alleen het PMD-afval in een nieuwe PMD-zak terecht komt. De inhoud van de afgekeurde zak kunt u in de restcontainer doen.

Meer informatie
Op www.doemeemetpmd.nl vindt u informatie over PMD-afval in het algemeen en welk afval in de PMD-zak mag. De belangrijkste regel is dat het verpakkingsafval moet zijn, zoals plastic verpakkingsafval, drankenkartons of blik.

Ook interessant

Blow-ups markeren Maasroute

Blow-ups markeren Maasroute

Onder toeziend oog van de Gennepse wethouder Janine van Hulsteijn hebben gedeputeerde Joost van den Akker, kunstenaar Patrick Kusters en wethouders Debbie Heesakkers en Paul Sanders de in Kessel de eerste blow-up van de nieuwe Limburgse Maasroute feestelijk onthuld....

Legaal vuurwerk illegaal in Gennep

Legaal vuurwerk illegaal in Gennep

Het afsteken van consumentenvuurwerk in gemeente Gennep is per direct verboden. Met dit verbod voert het college de motie in de gemeenteraad uit van 27 januari dit jaar. In die motie roept de raad het college op om een totaalverbod in te stellen op het afsteken van...

Auteur: Clark Kent

Deel dit bericht
468 ad