Aftrap voor glasvezel in Mook en Middelaar

Na een succesvolle vraagbundeling door Limburg Glasvezel is het moment daar: het glasvezelnetwerk in  de gemeente Mook en Middelaar wordt aangelegd. Op vrijdag 19 juni ging symbolisch de eerste schop in de grond om de aanleg van het glasvezelnetwerk af te trappen. E-Fiber en de gemeente Mook en Middelaar hebben dit moment met een klein aantal genodigden gevierd, andere belangstellenden konden het moment via een livestream volgen. Naar verwachting is in het tweede kwartaal van 2021 de gemeente aangesloten op het nieuwe netwerk.

Aanleg
In Mook en Middelaar legt E-Fiber een openbaar, voor elke provider toegankelijk glasvezelnetwerk aan. Dit wordt uitgevoerd door aannemer BAM. Volgens de planning ligt in het tweede kwartaal van 2021 in de hele gemeente circa 750 kilometer gratis glasvezel.

Digitale toekomst
Wethouder Karin Peters: “Een goede verbinding is belangrijker dan ooit, juist in deze tijd waarin we

vooral digitaal met elkaar communiceren. Met de komst van glasvezel is gemeente Mook en Middelaar helemaal klaar voor de digitale toekomst.”

Daarom glasvezel
We zijn steeds meer online. Een supersnelle en betrouwbare internetverbinding is een must. Glasvezel speelt in op onze groeiende vraag naar data, denk aan 1000 Mbit/s en tot wel 50x zo snel downloaden en uploaden. Daarnaast biedt glasvezel een nieuwe vrijheid. Gebruikers bepalen zelf bij wie ze internet, televisie en telefonie afnemen. Het is een open netwerk met meerdere aanbieders. Ook is glasvezel beter voor het milieu.

Over E-Fiber
E-Fiber is een bedrijf dat gespecialiseerd is in de aanleg van glasvezel. E-Fiber vindt dat iedereen in Nederland recht heeft op snel en betrouwbaar internet. Waar je ook woont, in een stad, dorp of buitengebied. Daarom investeert E-Fiber in infrastructuur, innovatie, techniek én in mensen.

Ook interessant

Helderheid over tracékeuze dijken Arcen en Well

Helderheid over tracékeuze dijken Arcen en Well

Het dagelijks bestuur van Waterschap Limburg heeft het voorkeursalternatief van de dijktrajecten Arcen en Well vastgesteld. Ook Minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat steunt de tracékeuze voor dijkverlegging (systeemmaatregel) in Arcen en Well uit...

Bergense jeugd op weg naar kamp

Bergense jeugd op weg naar kamp

Nieuw Bergen | Nadat op zaterdag 11 juli de leiding van Jong Nederland Bergen bezig was geweest met de voorbereidingen zijn op zondagochtend de kinderen op de fiets vertrokken richting het kampterrein. Eenmaal daar aangekomen zijn ze hard aan de slag gegaan met het...

Bergen gaat verkeersborden-chaos aanpakken

Bergen gaat verkeersborden-chaos aanpakken

Nieuw Bergen | Om een einde te maken aan de verkeersborden-chaos gaat de gemeente na de zomervakantie circa 250 verkeersborden verwijderen, herstellen of vervangen. Zodoende zijn er straks minder obstakels langs de weg, heeft de automobilist meer zicht en zijn de...

Auteur: Clark Kent

Deel dit bericht
468 ad