Algeheel vuurwerkverbod in gemeente Gennep

Maandagavond 27 januari heeft de gemeenteraad van Gennep met meerderheid van stemmen een motie aangenomen die ingediend werd door de SP. De motie betrof een algeheel vuurwerkverbod van knal en siervuurwerk in de hele gemeente, waarvan 80% van de inwoners helemaal klaar is met het vuurwerk en de ellende die dat met zich meebrengt. Genoeg is genoeg, vonden ook de collega’s van D66 en PvdA.

De motie werd overigens niet zonder slag of stoot aangenomen, want het CDA en de VVD stemden tegen. De VVD vond met name de problemen van de handhaving een bezwaar en het CDA wilde liever wachten op een beslissing uit Den Haag om deze problematiek landelijk aan te pakken. Beide partijen vonden overigens wel de excessieve uitwassen en de bedreigingen naar de hulpdiensten rond de jaarwisseling onacceptabel.

In de aangenomen motie werd ook voorgesteld dat de kernen samen met verenigingen en bedrijven gaan kijken om een vuurwerkshow te organiseren.

Ook interessant

Definitief groen licht voor rotonde Well

Definitief groen licht voor rotonde Well

Wethouder Lia Roefs van de gemeente Bergen was verheugd en opgelucht toen ze kon melden dat de realisatie van de rotonde in Well definitief groen licht heeft gekregen van de provincie. Nadat de wethouder eerder eind oktober van vorig jaar bekend maakte dat de...

Gemeente Bergen weigert vergunning voor Maasduinen-loop

Gemeente Bergen weigert vergunning voor Maasduinen-loop

Ondanks de succesvolle editie van vorig jaar, zijn de 2500 hardlopers aanstaande zaterdag niet welkom in Bergen. De gemeente heeft namelijk geen vergunning gegeven voor een bosloop door de Maasduinen. De trailrun is verplaatst naar Wijchen. (Bron: De Limburger) Vlak...

door | jan 28, 2020 | 112, Gemeente Gennep, Politiek

Auteur: Clark Kent

Deel dit bericht