Amerikaans acteur Charles Reese bezoekt Emerson College

Maandagavond 22 juli presenteerde Charles Reese “James Baldwin: A Soul On Fire, A Literary Performance & Conversation”. Dit deed hij op een unieke locatie, namelijk het Emerson College European Centre op Kasteel Well. De presentatie, de daarop volgende discussie, ‘Meet and Greet’ en rondleiding werd in het Engels gedaan. De bijeenkomst begon om 19.00 uur en onder de gasten waren ook Manon Pelzer, burgemeester van Bergen en een delegatie van de ‘Vrienden van Archief Well’. De avond werd geopend door de college-directrice Dulcia Meijers.

Het werd een bevlogen betoog over de auteur James Baldwin die in 1963 door de gebroeders Kennedy in het Witte Huis werd uitgenodigd om te praten over zijn boeken waarin hij de Amerikaanse burgerrechten voor met name de zwarte bevolking aan de kaak stelt. Met anekdotes en passages uit het theaterstuk ‘James Baldwin: A Soul on Fire’ wist Charles Reese het publiek te boeien en tot nadenken te stemmen. Het werd een interactief optreden en studenten van het Emerson College werden opgeroepen om mee te denken en mee te doen om bewustwording mogelijk te maken; de strijd voor gelijke rechten is, met name in de VS nog niet gestreden.

Charles Reese is een veelzijdig man, bekend als acteur, auteur en een populaire spreker aan hogescholen, universiteiten en culturele locaties in de VS. Ter herdenking van de 25ste verjaardag van de dood van James Baldwin, was Reese co-auteur bij de bewerking van het toneelstuk ‘James Baldwin: A Soul On Fire’. Het is een eerbetoon aan de nalatenschap van Baldwin als auteur en burgerrechtenactivist.

150 jaar Duits Lijntje in aquarellen

Der Heimatverein e.V. Goch eröffnete, am Tag des offenen Denkmals im Haus zu den Fünf Ringen, die Ausstellung "150 Jahre Boxteler Bahn in Aquarellen" von Heinz-Rudolf Kremer aus Essen. Die Ausstellung dauert bis zum 29. September 2019. Die Öffnungszeiten...

Speldje voor Gennepse torenwachters

Afgelopen zaterdag hebben de vrijwilligers van bezoekerscentrum de Martinustoren tijdens een bescheiden feestelijke opening van Open Monumentendag een torenspeldje ontvangen. Tevens kregen zij als eerste een exemplaar van het Martinustorenboekje in handen....

Download onze App Get it on Google Play

Auteur: Clark Kent

Deel dit bericht

Pin It on Pinterest