Bergen verwijdert rupsnesten alleen in bebouwde kom

Gemeente Bergen | “De overlast van processierupsen is voor veel mensen vervelend en, helaas, niet altijd op te lossen. We moeten ons realiseren dat dit probleem niet zo maar verdwijnt,” aldus wethouder Splinter. De gemeente heeft daarom een plan van aanpak gemaakt en worden alléén binnen de bebouwde kom nesten van de eikenprocessierups verwijderd. Om ook alle nesten in het uitgestrekte buitengebied aan te pakken ontbreekt de mankracht en is eenvoudigweg te duur.

Buitengebied
In het buitengebied verwijdert de gemeente dus géén nesten. Het verwijderen van het steeds toenemend aantal hiervan is niet realiseerbaar, mede gelet op het uitgestrekte buitengebied van de gemeente en de kosten van het verwijderen. In het buitengebied zet de gemeente in op natuurlijke beheersing, zoals het verhogen van de biodiversiteit. Het doel is om de ecologische balans weer te herstellen, zodat er voldoende natuurlijke vijanden van de eikenprocessierups zijn.

Melden overlast
Wilt u nesten van de eikenprocessierups melden? Hou er dan rekening mee dat de gemeente deze alleen binnen de bebouwde kom verwijdert. De nesten worden met industriële zuigers opgezogen.

Nesten binnen de bebouwde kom kunt u hier melden.

Ook interessant

Schaapskudde vanaf Pinksteren bij het Eendenmeer

Schaapskudde vanaf Pinksteren bij het Eendenmeer

Nieuw Bergen | De komende weken is de schaapherder met de kudde aanwezig rond het Eendenmeer in Nieuw Bergen. Loslopende honden kunnen schapen en andere dieren opjagen en erger, aanvallen. Mede daarom moeten honden in natuurgebieden altijd aan de lijn. Is uw hond niet...

Inzameling taxussnoeisel weer van start

Inzameling taxussnoeisel weer van start

De jaarlijkse inzameling van taxussnoeisel door stichting Taxus Taxi gaat vanaf 1 juni weer van start. Het snoeisel van deze haagplant wordt gebruikt voor de productie van Taxol, het basisbestandsdeel van de chemotherapie. Elk jaar zijn er duizenden taxusdonateurs die...

door | mei 14, 2020 | Gemeente Bergen, Natuur

Auteur: Clark Kent

Deel dit bericht
468 ad