Bergenaar Mark Berends fietst voor het goede doel

Bo en Mark(rechts) gaan fietsen voor het goede doel.

Mark Berends (48) uit Bergen fietst van 22 tot 25 september mee met de jaarlijkse Colt Charity Bike Ride om geld in te zamelen voor sportvereniging Only Friends en het Friendship Sports Centre in Amsterdam, het enige sportcentrum in Europa dat volledig is uitgerust voor kinderen en jongeren met een beperking. De jaarlijkse fietstocht wordt georganiseerd door zijn werkgever, netwerkleverancier Colt Technology Services. De Colt Charity Bike Ride start in Barcelona en eindigt 500 km verderop in Valencia.

Mark is sinds een jaar ‘Account Director Business’ bij Colt in Amsterdam. Hij noemt zichzelf een bourgondische sporter maar dat weerhoudt hem er niet van om deze uitdaging aan te gaan. Zijn broer heeft een verstandelijke beperking en hij weet hoe belangrijk het is voor de kinderen van Only Friends om te sporten en plezier te hebben. Hij hoopt dan ook zoveel mogelijk geld op te halen voor dit goede doel. Daarnaast is zijn persoonlijke doel om de 500 kilometer te halen. Een interessante uitdaging omdat hij weinig heeft getraind. Hij hoopt tevens dat deze uitdaging hem helpt om gezonder te gaan leven. “Ik ben drie weken geleden gestopt met roken. Ik hoop dat deze uitdaging mij helpt door te zetten om daarna te blijven sporten”, zegt Mark.

Jongeren met een beperking kunnen vaak niet meekomen bij een gewone sportclub. Het Friendship Sports Centre in Amsterdam heeft twee voetbalvelden, een Sintelbaan, een verspringbak, een extra verwarmd zwembad, een aangepaste fitnessruimte, sportzaal en dojo. Bij Only Friends, de sportvereniging van het Friendship Sports Centre, sporten ruim 600 kinderen en jongeren met een beperking. Met keuze uit 24 verschillende sporten gegeven door specifiek opgeleide trainers veranderen beperkingen in mogelijkheden. Tevens fungeert het Friendship Sports Centre als leerwerkbedrijf en werken zij samen met verschillende stichtingen om activiteiten te organiseren voor volwassenen met een beperking en ouderen die vechten tegen eenzaamheid. Om deze bijzondere plek open te houden zijn sponsors nodig.

De Colt Charity Bike Ride wordt voor het zesde achtereenvolgende jaar gereden. In totaal 120 Colt werknemers doen hieraan mee. Het sponsorgeld wordt verdubbeld door Colt Technology. Meer informatie over de actie op de actiepagina Iedere Meter Telt op http://www.iederemetertelt/actie/mark-berends

 

Auteur: Frans Thonen

Deel dit bericht

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest