Bergense radio op Gennepse zender

Nadat Maaslandradio de inboedel van de failliete Gennepse omroep Maasduinen heeft gekocht, zijn ze nu ook te horen op de etherfrequentie 107.9 FM die aan Gennep News is toegekend.

Gemeente Gennep heeft destijds uitdrukkelijk voor Gennep News gekozen omdat deze het meest “Genneps-lokale” aanbod had toegezegd. Nu Maaslandradio de inboedel heeft weten te bemachtigen lijkt het erop dat een samenwerking tussen Gennep News en Bergen onontkomelijk is.

Volgens Joris van Agt van Gennep News is er geen sprake van een samenwerking en is hij niet op de hoogte van het gebruik door Maaslandradio van de frequentie

Auteur: Chris Smits

Deel dit bericht
468 ad

4 Comments

 1. Een vreemd verhaal dit. Dat mag toch niet zo maar?

  Maasland Radio zendt al sinds jaar en dag uit op 106.0, een frequentie die de omroep gebruikte ten tijden van de gemeente Arcen en Velden, die later bij de gemeente Venlo kwamen. Hiermee hield ook de rechtsgeldigheid van Maasland Radio in dat gebied op. Die frequentie 106.0 wordt dus niet legitiem gebruikt.

  Dan 107.7, een frequentie die in de gemeente Beesel staat opgesteld. Maasland Radio geeft aan voor dit gebied een samenwerking te hebben met RTV Beesel. Die organisatie heeft echter geen zendvergunning voor de gemeente Beesel. Die ligt bij RTV Roermond.

  Agentschap Telecom zou hier een mooi dossier aan hebben…

  Post a Reply
 2. Samenwerken is kwaliteit versterken.

  Post a Reply
 3. Ach, wees blij dat er nu eindelijk wat fatsoenlijks te horen is op die frequentie!

  Post a Reply
 4. Als tussen oplossing lijkt me dit vele malen beter dan een zender zonder geluidsignaal in de ether laten staan! En laten we eerlijk zijn, persoonlijk ben ik best blij met de programmering en het format.

  Post a Reply

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest