Bermen gemaaid voor bloemen en kruiden

Gemeente Bergen is begonnen met het maaien van de bermen langs de verharde buitenwegen. Het afmaaien van de bermen gebeurt vanwege de verkeersveiligheid. Nu wordt de eerste meter langs de weg afgemaaid en vanaf september vervolgens de hele berm. Het maaisel wordt in etappes afgevoerd.

De aanwezige bloemen en kruiden in de bermen houden van schrale, voedselarme grond. Door het afvoeren van het maaisel blijft de grond voedselarm waardoor bloemen en kruiden het komend jaar beter kunnen groeien. Zo wil de gemeente de natuurwaarde van de bermen verhogen.

Bermen bij woningen en tuinen
De gemeente begrijpt het als u de berm bij uw woning en uw tuin maait. Ze verzoekt u echter om de bermen langs akkers, weilanden, fietspaden en houtsingels niet te maaien. Dan kan de gemeente het bovenstaand beheer van de bermen ook daar toepassen.

Processierups terroriseert toerisme

De processierups houdt de gemoederen al enige tijd bezig in onze mooie Maasduinen. Nu de vakanties zijn begonnen is het voor veel recreatiebedrijven die vlak aan de bosrand zitten merkbaar dat de fietstoerist even een andere route kiest. "Alle ophef en...

Radwandertag, een grensoverschrijdende fietsdag

Zondag 7 juli is de 28ste editie van de Niederrheinischer Radwandertag: een uniek en gratis fietsevenement dat deelnemers kennis laat maken met fietsroutes aan de Nederlandse én Duitse kant van de grens. In Nederland zijn zes startpunten: Nieuw Bergen op...

Download onze App Get it on Google Play

Auteur: Clark Kent

Deel dit bericht
468 ad

Pin It on Pinterest