Bevrijdingsvuur maakt tussenstop in Mariakapel

Het bevrijdingsvuur dat symbool staat voor 75 jaar bevrijding is tijdelijk ondergebracht in de Mariakapel van Afferden.

Na een hele rit door Noord-Brabant hebben lopers van Vitesse dit vuur zaterdag 8 februari bij De Diepen in het Limburgse Milsbeek afgeleverd waar het in ontvangst werd genomen door waarnemend burgemeester Willibrord van Beek. Afgelopen zaterdag is het vuur opnieuw met hulp van Vitesse naar de Highlanderbridge (Niersbrug) in Gennep gebracht waar het nogmaals overgedragen werd aan de Gennepse burgemeester.
Diezelfde middag hebben leden van wandelclub DWS het vuur meegenomen naar Afferden waar het bij aanvang van het bevrijdingsconcert in de Cosmas en Damianuskerk overgegeven is aan burgemeester Manon Pelzer. Nu is er een tussenstop ingelast in de Mariakapel in Afferden waar Maria over het bevrijdingsvuur waakt.

Onbekend is nog of het bevrijdingsvuur in het kader van 75 jaar bevrijding ‘als een lopend vuurtje’ over de andere dorpen van de gemeente Bergen verspreid zal worden.

Wel is duidelijk dat het vuur zaterdag 4 april zal branden tijdens het bevrijdingsconcert/gemeentelijk korenconcert in MFC De Klaproos in Siebengewald.

Auteur: Frans Thonen

Deel dit bericht