Bibliotheek Bergen gaat verhuizen

Bibliotheek Bergen gaat verhuizen

door | jul 25, 2018 | Bergen, Sociaal maatschappelijk | 1 reactie

De bibliotheek in Bergen verhuist van het Rembrandtplein naar Den Asseldonk. Diverse ruimtes in Den Asseldonk zijn hiervoor samengevoegd en voorzien van een frisse uitstraling. Tijdens de verhuizing is de Bibliotheek Bergen van 6 tot en met 11 augustus gesloten. Leners kunnen vanaf 13 augustus terecht op de nieuwe locatie in Den Asseldonk.

Tijdelijke pop up-bieb
Door vertraging van de inrichting wordt een tijdelijke pop up-bieb gerealiseerd. Vanwege het faillissement van de inrichter van de nieuwe bibliotheek bouwen we daarom tijdelijk de oude Bibliotheek in Den Asseldonk op. De verwachting is dat medio oktober/november de nieuwe inrichting alsnog gerealiseerd is. Dan komt er ook een feestelijke openingsweek.

Openingstijden worden ruimer
De bibliotheek heeft in Den Asseldonk ruimere openingstijden. Voor het zelfstandig lenen en terugbrengen van de boeken, voor het lezen van de krant of een tijdschrift en voor het gebruik maken van werkplekken, print en kopieer faciliteiten kan men tijdens de openingstijden van Den Asseldonk terecht. Het Bibliotheekteam zal aanwezig zijn tijdens de huidige openingstijden van de bibliotheek (zie www.biblioplus.nl). Wij helpen dan graag.

Van uitleenbieb naar Kenniskeuken
Met deze verhuizing zetten we een volgende stap in het realiseren van een kenniskeuken in de gemeente Bergen. De nieuwe Bibliotheek wordt na volledige realisatie straks een plek waar kennisdeling en ontmoeting centraal staat, geheel volgens de nieuwe koers van BiblioPlus en de gemeenten Land van Cuijk en Maasduinen. Er zijn straks naast mooie boeken en tijdschriftencollectie ook werkplekken, een podium, geheugenhuis, taalhuis, pluspunt voor digitale ondersteuning en een spreekuurruimte beschikbaar voor iedereen.

Download onze App Get it on Google Play

Auteur: Chris Smits

Deel dit bericht

Pin It on Pinterest