Bijeenkomst digitalisering in de landbouw

Digitalisering is ook in de landbouw al lang een belangrijke factor. Daarom organiseert het INTERREG-project Dynamic Borders woensdag 15 mei een bijeenkomst met als thema ‘Akkerbouw en digitalisering – kansen met Precision Farming’. Bij deze bijeenkomst zijn agrariërs van harte welkom.

Landbouwmachines werken met GPS-ondersteuning en sensorbesturing. Dat zorgt voor optimalisatie en verhoogt de efficiency. In de toekomst zal digitalisering de landbouw steeds meer veranderen. Ook kleinere bedrijven kunnen hierop inspelen.

De bijeenkomst bestaat uit een rondleiding en een paneldiscussie. Aanwezig zijn Prof. Dr. Burkhard Wrenger (vakgroep Autonome Sensorsystemen in het vakgebied Milieu-engineering en toegepaste Informatica aan de Hochschule Ostwestfalen-Lippe) en Jacob van den Borne (een van de meest vooruitstrevende landbouwers in Nederland op het gebied van ‘Precision Farming’).

Agrariërs zijn welkom

Agrariërs zijn welkom bij deze bijeenkomst, woensdag 15 mei vanaf 14.30 uur bij het bedrijf Agrarservice Schmitz GmbH (Gocher Straße 178, 47562 Weeze). Deelname is gratis. U kunt zich tot en met zaterdag 11 mei aanmelden per e-mail via: bienen-scholt@document1.de.

INTERREG-project Dynamic Borders is een grensoverschrijdend project waarbij de gemeenten Bergen, Boxmeer, Cuijk, Gennep, Goch en Weeze samenwerken. Agribusiness is daarbij een van de speerpunten.

Dynamic Borders-Foodtruck bij “Jazz-Tour aan de Maas”

De Dynamic Borders-Foodtruck staat op zaterdag 14 september bij Podium Roepaen in Ottersum tijdens “Jazz-Tour aan de Maas”. De studenten van ROC de Leijgraaf zijn in het kader van het INTERREG-Project Dynamic Borders onderweg door de grensregio en bezoeken...

Ideaal fietsweertje op Radwandertag

Een beetje wind, af en toe een zonnetje en in ieder geval droog, kortom ideaal fietsweer voor de internationale Radwandertag vandaag op 7 juli. In de gemeente Bergen viel dit fietsevenement samen met Festival Mosaïque en een Zomerse braderie op het...

Download onze App Get it on Google Play

Auteur: Clark Kent

Deel dit bericht

Pin It on Pinterest