Bloemen voor 103-jarige Nelleke

De oudste inwoonster van de gemeente Bergen Nelleke Heldens – Litjens is afgelopen zaterdag 29 juli 103 jaar geworden. En dat betekent feest. Alhoewel daar 103 jaar geleden geen reden voor was. Weinig mensen zullen het zich kunnen voorstellen maar toen begon, om precies te zijn op 28 juli 1914, de Eerste Wereldoorlog. Kopieën van de krant Peel en Maas uit die tijd ontving Nelleke op haar verjaardag als herinnering aan haar geboortejaar.

Maar afgelopen weekend was er volop feest. Eerst was er zaterdag een mooie aubade bij haar woning en zondag vond vervolgens het feest in de buurtkamer plaats. Vandaag sloot burgemeester Manon Pelzer de feestelijkheden af met de felicitaties van het gemeentehuis en een kleurrijk bloemstuk.

Nelleke is ruim dertig jaar geleden een van de eerste bewoners van de seniorenwoningen aan het Kloosterhof in Well. Daar woont zij dankzij de hulp van haar 12 kinderen en de thuiszorg nog geheel zelfstandig. Zij is geboren in Oostrum en daarna verkast naar Castenray. Vervolgens heeft zij een aantal jaren in de pastorie in Well gewoond. Nu is alweer zo’n 32 jaar de woning aan het Kloosterhof haar thuis.
Nelleke heeft drie zusters die allen het klooster zijn ingegaan. Nelleke daarentegen koos voor een ander leven en bracht 12 kinderen op de wereld. Inmiddels is zij 23 kleinkinderen en 29 achterkleinkinderen rijker. Allen hebben een plekje gevonden op de muren in haar woning.
Zij verkeert nog in redelijke goede gezondheid en zorgt ook op geestelijke gebied fit te blijven. Elke dag eet zij vijf walnoten en volgt trouw het Limburgs nieuws. Daarnaast blijft zij scherp door het volgen van diverse quizprogramma’s.

Auteur: Frans Thonen

Deel dit bericht

1 Comment

  1. Super, Nelleke, zoals jij wil ik ook oud worden, gefeliciteerd!

    Post a Reply

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest