Bloemen voor jubilarissen MBVH zwemgroep Bergen

Jubilarissen (vlnr) Marie Koks, Cor Gramser, Joke van den Hoogen, en Herman en Martina van den Cruijsen.

De zwemgroep Meer Bewegen voor Hartpatiënten Bergen bestaat 30 jaar. Een reden voor een gezellige contactmiddag op 10 oktober. En waar kon dat beter dan bij zwembad Pica Mare in Gennep waar de groep iedere maandag van 14.30 tot 15.15 uur in het warme water vertoeft. Het jubileum was tevens reden om de jubilarissen Joke van den Hoogen en Cor Gramser (30 jaar), Marie Koks (25 jaar) en Martina en Herman van den Cruijsen (20 jaar) in de bloemetjes te zetten.

Peter Booijen, secretaris van Hart- en Vaatgroep Regio Gelderland reikte de bloemen uit en stond nog even stil bij de verdiensten van Cor Gramser die al die jaren als contactpersoon voor de zwemgroep heeft opgetreden.
De zwemgroep is op 8 oktober 1987 door contactpersoon Bennie Wessels, voorzitter van de ‘vereniging voor- en nazorg bij hartoperaties’ uit Nijmegen opgericht. Cor Gramser uit Siebengewald was een jaar eerder hartpatiënt geworden en trad vanaf het eerste uur als contactpersoon van de zwemgroep op. Niet alleen naar zwembad Den Asseldonk maar ook naar de Hart en Vaatgroep Regio Gelderland e Nijmegen.n

Een groepsfoto met doorkijkje op het zwembad. Rechts van Cor Gramser zweminstructeur Ger van den Hoogen.

Cor herinnert zich nog dat een groep van 30 mannen en vrouwen iedere week in het warme water zwemoefeningen kwam doen. Daar kwam een paar jaar terug een einde aan toen duidelijk werd dat het zwembad in Bergen moest wijken voor een MFC. Sindsdien is de zwemgroep wekelijks in het zwembad van Pica Mare te vinden. Wel met minder leden want afgezien van natuurlijke verloop besloten niet alle leden de overstap naar Gennep te maken.

Momenteel telt zwemgroep MBVH Bergen nog maar tien leden. Een ledenaantal dat best weinig is gezien het aantal mensen dat problemen met hart en bloedvaten heeft. Het feit dat er jubilarissen zijn van 20, 25 en 30 jaar betekent in ieder geval dat het bewegen een gunstig effect heeft op de algemene levensverwachting van hartpatiënten.
”Nieuwe leden met hart- en vaatproblemen zijn dan ook meer dan welkom en kunnen mij bellen op 06-54922282”, zegt Cor Gramser.

 

Auteur: Frans Thonen

Deel dit bericht

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest