Brandweerkoffertje voor eerste baby van oktober

Burgemeester reikt ‘Brandweerkoffertje’ uit aan eerste baby van oktober

Burgemeester De Koning van gemeente Gennep bezocht maandag 15 oktober mevrouw Al Kahidi. Hij overhandigde, samen met de brandweerpost Gennep, een ‘Brandweerkoffertje’ ter ere van de geboorte van haar dochter. Mevrouw Al Kahidi deed deze maand als eerste aangifte van de geboorte van dochter Perla. Het gezin kreeg dit koffertje in het kader van de Nationale Brandpreventieweken. Tijdens deze weken brengt de brandweer brandpreventie extra onder de aandacht bij kersverse ouders.

‘Maak van je roze wolk, geen rookwolk’

In oktober zijn de jaarlijkse Brandpreventieweken. Onder de campagnenaam ‘Maak van je roze wolk, geen rookwolk’ maakt Brandweer Limburg-Noord een start om te komen tot een brandveilige generatie. Door al te beginnen bij de geboorte van een kind wil de brandweer alle kinderen laten opgroeien in een brandveilige omgeving.

Voor jonge ouders is het belangrijk stil te staan bij de veiligheid van kinderen en dus ook bij de brandveiligheid in huis. De brandweer, gemeente en GGD helpen daarbij. De ouders van de eerstgeborene in oktober krijgen van de burgemeester een speciaal ‘Brandweerkoffertje’ met daarin een rookmelder, handige tips en een presentje. Alle andere kersverse ouders krijgen in de maand oktober een geboortetasje, met daarin tips en een leuk presentje, uitgereikt door medewerkers van het consultatiebureau. Zo worden ouders geholpen om de brandveiligheid in hun woning te vergroten.

Kans op succes groot bij aanstaande en jonge ouders

De geboorte van een baby verandert je leven. De behoefte aan informatie bij aanstaande en kersverse ouders is groter. Er verandert veel in het dagelijkse leven, waardoor oude gewoontes worden doorbroken en er nieuwe voor in de plaats komen. De kans dat een boodschap over brandveiligheid  ‘binnenkomt’ én leidt tot verandering bij deze doelgroep, is dan ook groter. Medewerkers van verschillende kraamzorg-organisaties en jeugdgezondheidszorg hebben daarnaast een training brandveiligheid gehad. Zij zijn daardoor in staat om in de maand oktober, maar ook daarna, jonge gezinnen te voorzien van tips en adviezen over brandveiligheid.

door | okt 16, 2018 | 112, Geboorte, Gemeente Gennep

Download onze App Get it on Google Play

Auteur: Clark Kent

Deel dit bericht

Pin It on Pinterest