Brasserie ’t Geveltje transformeert in ‘AARD’

De horeca is in aangepaste vorm (afhaal) open, zo ook het bedrijf van Stefan en Ankie Vloet aan het Jan Lindersplein in Gennep. Hun zaak bestaat dit jaar, middenin de coronacrisis vijf jaar. Vijf jaar met hetzelfde concept. Daar komt nu verandering in. Stefan: “Door zo’n crisis word je verplicht na te denken. Niet alleen over de korte termijn maar zeker ook over de lange termijn. Hoe om te gaan met 1,5 meter binnen ons bedrijf als de horeca straks weer echt open mag? In de zomer zien we niet zo’n probleem, maar als we de eerste herfstachtige dagen er weer aan zitten te komen en het terras weer verdwijnt, dan zijn de weinige vierkante meters in combinatie met een 1,5 meter maatschappij een onmogelijke combinatie binnen ons huidige concept.

We zagen dat de rol van eten thuis ontzettend belangrijk is. Lekker samen genieten van heerlijk eten voegt positiviteit toe. En hopelijk vieren we onze ‘hernieuwde vrijheid’ deze zomer op het terras. Deze twee zaken hebben er bij ons toe geleid dat we een andere richting inslaan onder de naam AARD.”

Een afhaalconcept met een mooie prijs-kwaliteit verhouding
Ankie vult aan: “We denken dat er ruimte is voor een afhaal met mooie gerechten in Gennep. Vooral omdat we gerechten vanuit ons brasserieverleden net wat extra’s mee geven. Bovendien zal de prijsstelling je raadt het al allerAARDigst zijn. Een mooiere combinatie kunnen wij in deze onzekere tijd niet maken. Centraal in het nieuwe concept staat ‘AARD’, afgeleid van de aardappel. Met alles wat we serveren gaan we graag terug naar de oorsprong. We willen voor onszelf, maar ook voor de gast transparant hebben waar producten vandaan komen. Voor onze verse friet begint dat natuurlijk met de selectie van de aardappel, omdat friet mét huisgemaakte toppings en mayonaise een belangrijke rol spelen in het concept. We verkopen ook de gangbare snacks maar toch is het meer dan een afhaalsnackbar. Rondom de ‘AARDappels’ kun je bijvoorbeeld kiezen uit stoere burgers, malse kipsaté of écht ouderwets gesudderd Genneps stoofvlees.”

‘1,5 meter’
Op donderdag 21 mei opent AARD met de afhaalkeuken, mét natuurlijk 1,5 meter afstand. Zodra het mag openen we ook ons terras. Daar genieten gasten van speciaal door Stefan geselecteerde wijnen, een heerlijke cocktail of speciaalbier van de tap, desgewenst begeleidt met een menu of borrelplank én ook daar mét 1,5 meter afstand!

AARDig om te weten
Reeds uitgegeven cadeaubonnen van Brasserie ’t Geveltje blijven natuurlijk gewoon in te leveren bij AARD!
Interieur mét het meisje met de aardappel
Ook het interieur onderging een transformatie. Zo maakt de stamtafel plaats voor ‘de afhaalkeuken’. Er pronkt een nieuwe grote muurschildering, waarvoor Karline Linsen van Studio Karline tekent. Karline: “In deze tekening heb ik ‘het meisje met de parel’ van Vermeer omgedoopt tot ‘het meisje met de aardappel’ in een modern jasje”. Ondanks dat behoudt het schilderij zijn kracht en is het direct herkenbaar. “Dat is wat mij betreft precies wat Ankie en Stefan doen. Met pure ingrediënten iets moois neerzetten. Pareltjes met friet voor thuis en op het terras! Wat mij betreft een AARDige aanvulling voor Gennep!”

Ook interessant

Zonnige start horeca met blijde gezichten

Zonnige start horeca met blijde gezichten

Op tweede pinksterdag, maandag 1 juni was het eindelijk zover dat de terrassen weer open konden, maar wel met bepaalde voorwaarden. Onder heerlijk zonnige omstandigheden maakte onze reporter met zijn camera een rondgang door de Maasduinen om op verschillende locaties...

Corona creëert creatief terrasbeleid

Corona creëert creatief terrasbeleid

Met ingang van 1 juni, tweede pinksterdag mag de horeca weer beginnen met de openstelling van café’s, restaurants en bijbehorende terrassen. Dit wel onder voorwaarden. Zo mogen er in het etablissement maximaal 30 gasten tegelijkertijd binnen zijn en moet de...

Auteur: Chris Smits

Deel dit bericht
468 ad