Brief burgemeester aan de inwoners van Gennep

Gennep, 20 maart 2020

Beste inwoners van gemeente Gennep,

We bevinden ons in een ongekende situatie. In een paar weken tijd is de wereld, ons land en Gennep in de greep geraakt van het coronavirus. Het leidt tot onzekerheid en spanning bij ieder van ons. Niet meer naar school kunnen, werken onder andere omstandigheden, geen bezoek mogen ontvangen, niet sporten zoals je gewend bent of op andere manieren samenkomen in wat ons bindt. We raken uit ons ritme, het raakt ons allemaal.

Mensen die ziek zijn geworden door het virus wensen wij veel sterkte toe. We hopen dat zij spoedig mogen herstellen. We staan stil bij de mensen die door het virus zijn komen te overlijden. We leven mee met hun naasten, die ook bij het afscheid nemen van hun geliefde geconfronteerd worden met de maatregelen die er zijn, ter voorkoming van verspreiding van het virus.

Deze maatregelen zijn ingrijpend, maar we moeten er samen voor zorgen om te voorkomen dat het coronavirus zich verder verspreidt. Iedereen kan het virus doorgeven en zelf ziek worden, oud of jong. Het vraagt om medewerking van u allen. Neem uw verantwoordelijkheid. Voor uzelf en voor elkaar.

We zien dat veel inwoners, ondernemers en organisaties in onze gemeente dit serieus nemen en zich aanpassen aan de situatie. We zien ook dat er mooie initiatieven ontstaan. Mensen bieden elkaar hulp aan. Kinderen maken tekeningen voor ouderen. Onderwijs gaat in aangepaste vorm thuis door en er is noodopvang voor kinderen. Huiskamers en wijkcentra zijn gesloten, maar weet dat u ook met vragen terechtkunt bij onze dorps- en wijkondersteuners. Hulpverleners en andere mensen in vitale beroepen spannen zich tot het uiterste in. Ondernemers bieden hun diensten in andere vormen aan. Hiervoor neemt de overheid uitzonderlijke economische maatregelen. Zzp’ers kunnen vooruitlopend daarop nu al een aanvraag indienen bij de gemeente voor noodsteun.

Het actieve verenigingsleven dat Gennep kenmerkt, ligt stil. Ik wil u vragen om op andere manieren contact te onderhouden met de mensen in uw omgeving. Bel elkaar, stuur een berichtje of een kaartje. Ik hoop van harte dat de nieuwe verbindingen die nu ontstaan, opvolging mogen vinden in de toekomst. Ik wens u veel sterkte en gezondheid.

Tot slot is er ook nog mooi nieuws: de ooievaar op het stadhuis heeft haar eerste ei gelegd. Ondanks alles wordt het lente.

Met vriendelijke groet,

Willibrord van Beek,
burgemeester van Gennep

Ook interessant

Vraag en aanbod arbeidskrachten

Vraag en aanbod arbeidskrachten

Door de coronacrisis kan er in bepaalde sectoren tijdelijk sprake zijn van te veel of te weinig personeel. Twee platforms kunnen hierin bemiddelen. Talentenbureau Land van Cuijk & Noord-Limburg, voor industrie en middenstandDit bureau maakt de verbinding tussen...

Toch ontmoedigingsbeleid aan de grens

Toch ontmoedigingsbeleid aan de grens

Het Regionale Beleidsteam (alle burgemeester van Noord en Midden Limburg) van de Veiligheidsregio Limburg Noord heeft met het oog op de komende dagen (donderdag t/m maandag) een statement uit laten gaan. Van oudsher zijn deze dagen drukke dagen waarbij veel Duitse...

Luc Peters wel de beste maar geen kampioen

Luc Peters wel de beste maar geen kampioen

Dat het coronavirus ook op sportgebied heel slecht kan uitpakken, is Luc Peters pijnlijk duidelijk geworden. De 27-jarige darter uit Nieuw-Bergen was al rankingkampioen, maar moet die titel door het coronavirus inleveren. Peters stond in vier van de vijf...

Auteur: Chris Smits

Deel dit bericht