Briljanten huwelijk in Siebengewald

Briljanten huwelijk in Siebengewald

door | jan 22, 2018 | Familienieuws, Huwelijken, Siebengewald | 1 reactie

Op 22 januari 1953 hebben Theodora (Door) Nikkessen en Jacobus (Jaap) Kersten elkaar het wettelijk Ja-woord gegeven op het gemeentehuis in Bergen. Nu 65 jaar later kijkt het paar terug op een mooie tijd in hun Siebengewald alwaar ze nog geheel zelfstandig wonen. Jaap praat graag over zijn accordeon die volgens zijn lezing voor hun liefde heeft gezorgd. Ook de reisjes die beiden hebben gemaakt komen veelvuldig ten tafel. Als Door een fotoboek erbij pakt straalt ze en laat ze trots haar kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen met aanhang zien.

Op de vraag van burgemeester Pelzer hoe beiden elkaar hebben ontmoet verschillen ze van mening. Volgens Jaap door de accordeon en volgens Door bij het schaatsen. Beiden wisten niet meer hoe en wanneer ze voor de wet waren getrouwd, de kopie van de trouwakte die de burgemeester als cadeau had meegenomen gaf hierin duidelijkheid.

Op Valentijnsdag 14 februari 1953 zijn ze voor de kerk getrouwd, dit gaan ze samen met familie en vrienden groots vieren.

 

[rns_reactions]

Auteur: Chris Smits

Deel dit bericht
468 ad

Pin It on Pinterest