Broodnodige driepunter voor Achates

Achates revancheert zich voor thuisnederlaag in 2016
De eerste de beste aanval van SVEB was gelijk raak. Een lage voorzet van links werd binnen getikt door Maik Vermazeren. Een makkelijke bal voor invaller keeper Freek Peeters, maar hij liet de bal los en die rolde over de doellijn. Een domper voor vooral de jonge keeper, die op het laatste moment een basisplaats kreeg.
(Door Jan Broekman)

Het zelfvertrouwen van de ploeg kreeg na drie grote nederlagen op rij een extra opdoffer. Het spel was slordig en de spelers waren onrustig aan de bal, passes kwamen niet aan en onnodig aangegane duels leidde vaak tot balverlies. Gelukkig voor de Roodwitten stelde SVEB voetballend ook weinig voor. Zij kregen wel kansen, maar wisten er geen raad mee. Jerral Taihuttu moest na 18 minuten naar de kant met een spierblessure. Na 20 minuten schiet Jeroey Lekatompessy hard in, maar het schot wordt in de drukte gekraakt. Dezelfde speler is in de 23. minuut succesvol op een steekpass van invaller Jop Loeffen en de stand is weer gelijk. Helaas wordt het vertoonde spel niet veel beter, maar Achates is desondanks wel de betere ploeg. Een vrije trap van Bob Bindels van 25 meter scheert rakelings langs de staander. In de 41. minuut krijgt Achates na een handsbal op de rand van de zestien, midden voor de goal, opnieuw een vrije trap. Linkspoot Damien Matulessy dreigt te gaan schieten, maar de naast hem staande Siem Loeffen schiet hard de 2-1 binnen.

De tweede helft is nauwelijks begonnen of keeper Tijn van Montfort krijgt geel voor herhaaldelijk commentaar op de leiding. Keeper Peeters aan Achates zijde herstelt zich goed na zijn zwakke start en is attent binnen de zestien. In de 53. minuut is scheidsrechter Benders erg royaal naar SVEB en geeft voor een lichte schouderduw door Joep Stamer in het strafschopgebied een penalty die door Maik Vermazeren, aanvoerder en gevaarlijkste man hard en hoog benut wordt.

Nauwelijks twee minuten later neemt Damien Matulessy een vrije trap vanaf de middenlijn en bedient Teun Lemmen op maat, die beheerst raak schiet en Achates op een 3-2 voorsprong zet. Dit geeft het team meer spirit en er wordt goed en vroegtijdig gestoord, waarmee een aantal SVEB spelers geen raad weten en fout op fout stapelen. Achates laat zich terugzakken en loert op de counter. Teun Lemmen schiet eenmaal hard binnen, maar de keeper gaat goed naar de hoek. Even later schiet Teun Lemmen op een pass van Siem Loeffen te gehaast in, zijn inzet mist richting. Spits Vermazeren denkt met een goal toch aan een punt voor SVEB, maar de buitenspelval is goed opgezet.

Debuut Yannick Schouten in Achates 
Vijf minuten voor het eindsignaal mag jeugdspeler Yanick Schouten zijn debuut in Achates l maken. Hij valt in voor de geblesseerde Jeroey Lekatompessy. SVEB probeert het nog wel, maar de onmacht is te groot om nog een kans te creëren. Het blijft bij de 3-2 stand. Op 13-11-2016 verloor Achates thuis met dezelfde cijfers. Nu een broodnodige driepunter voor de Ottersummers.

door | 28,okt,2019 | Achates, Ottersum

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 69)
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 70)
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 71)
Willem Janssen uitgeschakeld voor de rest van het seizoen

Willem Janssen uitgeschakeld voor de rest van het seizoen

De uit Well afkomstige profvoetballer Willem Janssen is voor de rest van dit seizoen uitgeschakeld. De 33-jarige aanvoerder en centrale verdediger van FC Utrecht liep tijdens de bekerwedstrijd van afgelopen woensdag tegen FC Eindhoven een zware knieblessure op die,...

Vitesse ’08 kansloos in Haps

Vitesse ’08 kansloos in Haps

Het is dit seizoen tot nu toe een lijdensweg voor Vitesse '08, de Gennepse formatie kan maar niet winnen en heeft er met twee gelijke spelen uit elf wedstrijden nog nooit zo slecht voorgestaan. Afgelopen zondag moest de inhaalwedstrijd gespeeld worden tegen...

Spes buigt voor koploper, ook Swift verliest

Spes buigt voor koploper, ook Swift verliest

Met volgende week de Maasduinen derby op het programma tussen Swift uit Velden en het Milsbeekse Spes, wisten beide korfbalteams dit weekend niet te winnen. Zij blijven daardoor onderaan bungelen in de hoogste nationale vrouwenklasse, waarbij Spes nog vier...

Auteur: Clark Kent

Deel dit bericht