Burgerhulpverlening met AED’s

Bij een hartstilstand zijn de eerste zes minuten cruciaal. Als iemand dan start met reanimeren en een AED aansluit, is de kans op overleven het grootst. Een ambulancemedewerker redt het vaak niet om binnen zes minuten bij het slachtoffer te zijn. U misschien wel.

Daarom zijn er burgerhulpverleners: vrijwillige hulpverleners die zijn aangemeld bij het alarmeringssysteem HartslagNu. Met dit systeem worden burgerhulpverleners vanuit de Meldkamer Ambulancezorg gealarmeerd als er in hun woon- of werkomgeving een melding is van een hartstilstand.

AED’s in de gemeente Bergen

AED’s vindt u in iedere dorpskern. Alle locaties zijn opgesomd op www.bergen.nl/locaties-aed. Deze AED’s zijn openbaar toegankelijk. Dit betekent dat ze 24 uur per dag beschikbaar zijn.

Iedereen mag een AED gebruiken, maar het is wel beter om dit te leren en oefenen tijdens een cursus Reanimatie en AED.

Wilt u een cursus Reanimatie en AED volgen?

Bent u bereid om een cursus te volgen, verzorgd door Rode Kruis Bergen? Meld u dan hier aan via shop.rodekruis.nl/cursus. De cursus duurt 5 uur (2 x 2,5 uur) en vindt plaats in het Rode Kruis lokaal in de brandweerkazerne in Nieuw Bergen. Deelname bedraagt 55 euro, dit bedrag wordt vaak vergoed door uw zorgverzekering. Deelnemers ontvangen een certificaat en kunnen zich vervolgens aanmelden bij www.hartslagnu.nl.

Voor meer informatie

  • Bel met het Rode Kruis Bergen, 06 – 29 00 34 27
  • Stuur een e-mail naar opleidingenbergen@rodekruis.nl
  • Kijk op www.bergen.nl/AED
  • Kijk naar de video van ambulancechauffeur Eric van Mil op het YouTube kanaal van Gemeente Bergen

door | nov 13, 2019 | 112, Gemeente Bergen, Gezond & zorg

Succes huisartsenproject nekt ziekenhuis

Succes huisartsenproject nekt ziekenhuis

Het lijkt de wereld op zijn kop maar door het succes van huisarts Hans Peter Jung uit Afferden, die in 2015 een project startte dat kostenbesparend werkt in de geldverslindende gezondheidszorg, komt het nabijgelegen streekziekenhuis in Boxmeer in...

Lokaal Sportakkoord Mook-Middelaar gereed

Lokaal Sportakkoord Mook-Middelaar gereed

In de afgelopen maanden hebben diverse partijen uit Mook en Middelaar gehoor gegeven aan de oproep om te komen tot een Lokaal Sportakkoord. Onder begeleiding van sportformateur Miriam van Moll is tijdens diverse bijeenkomsten en gesprekken invulling...

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 71)
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 71)
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 71)
Download onze App Get it on Google Play

Auteur: Clark Kent

Deel dit bericht