Kalender

Plaats hier gratis uw eigen evenement, klik op de groene button “+ Plaats evenement”
of laat uw evenement voor € 25,00 door ons plaatsen.

Informeer ook naar de doorplaatsings-mogelijkheden op social-media

mei
1
di
Start natuurontwikkeling De Diepen in Milsbeek @ Koningsven
mei 1 – sep 30 hele dag
Start natuurontwikkeling De Diepen in Milsbeek @ Koningsven

Na jarenlange voorbereidingen starten Natuurmonumenten en Teunesen zand en grint binnenkort met de werkzaamheden om de unieke natuurwaarden in het gebied De Diepen tot ontwikkeling te brengen. Het gebied is gelegen aan de voet van de Sint-Jansberg in Milsbeek en maakt onderdeel uit van het project Koningsven – De Diepen.
“Om die unieke natuur weer terug te krijgen graven we ongeveer veertig centimeter grond af.”, vertelt boswachter Ellen Luijks. “Daarna voeren we de grond af en gaat deze verwerkt worden op de ontgrondingslocatie aan de Leembaan in Ottersum. We halen daarmee de laag met veel voedingsrijke stoffen weg. Er komt dan een voedselarme bodem tevoorschijn en daarmee creëren we een ideale uitgangssituatie voor de gewenste terugkeer van onder andere blauwgrasland en hoogveen. De planten en dieren die daarbij horen zijn in Nederland zeer zeldzaam. In september wordt het nabijgelegen natuurgebied De Bruuk van Staatsbosbeheer gemaaid. Natuurmonumenten neemt dit maaisel over en gaat dit uitstrooien in De Diepen. Hiermee ligt er al een mooie basis voor deze bijzondere natuur. Naar verwachting zien we over 1 á 2 jaar de eerste resultaten al.”

Aanleg tijdelijke werkweg en verkeersmaatregelen Zwarteweg, Hondsiepsebaan en Biezendijk

Er wordt een tijdelijke werkweg door het gebied aangelegd vanaf de Zwarteweg globaal langs de Tielebeek richting de ontgrondingslocatie aan de Leembaan. Deze werkweg wordt gebruikt voor het transport van de afgegraven bovenlaag.
De werkweg kruist de Zwarteweg, de Hondsiepsebaan en de Biezendijk. Vanwege de relatief hoge verkeersintensiteiten op de Zwarteweg en het feit dat vrachtverkeer (met volle belading) langzaam optrekt, worden bij de oversteekplaats op de Zwarteweg verkeerslichten geplaatst. Ook wordt de maximumsnelheid ter plekke teruggebracht naar 50 km per uur en wordt er een inhaalverbod ingesteld, zodat het oversteken van vrachtverkeer en het passeren van het overige verkeer veilig kan plaatsvinden. Bij de Hondsiepsebaan en de Biezendijk wordt alleen de maximumsnelheid teruggebracht naar 30 km per uur.

Wandelroutes en fietspad niet toegankelijk van mei tot en met september 2018

De werkzaamheden in het gebied De Diepen zullen plaatsvinden in de periode van mei tot en met september 2018. Boswachter Ellen: “De wandelroutes en het fietspad in het gebied zullen vanaf mei tot en met september 2018 niet toegankelijk zijn voor voetgangers en fietsers in verband met de veiligheid. Ter plekke leiden we de routes voor de fietsers en de wandelaars om. Fietsers die gebruik maken van het traject tussen fietsknooppunt 23 en 37 (vanaf Rozenbroek naar Zwarteweg v.v. ) worden omgeleid via het Verloren Land. Voor de wandelaars worden het Rondje Milsbeek en de Walk of Wisdom tijdelijk omgelegd.”

Meer weten over het project Koningsven – De Diepen. Kijk op www.koningsven.nl voor meer informatie.

jul
25
wo
KIENEN @ Trefpunt Milsbeek
jul 25 @ 19:00 – 23:00

poster kienen milsbeek

Gezellig kienen met fantastische prijzen op de woensdagavond in Milsbeek.

jul
27
vr
Excursie Landgoed Jachtslot de Mookerheide met kaasproeverij @ Jachtslot de Mookerheide
jul 27 @ 14:00 – 16:30
Excursie Landgoed Jachtslot de Mookerheide met kaasproeverij @ Jachtslot de Mookerheide | Molenhoek | Limburg | Nederland

Jan J. Luden uit Driebergen bouwde in 1903 Landgoed Jachtslot de Mookerheide. Een 150 hectare groot landgoed met jachtslot, kassen, tuinen en een parkbos. Natuurmonumenten is bezig het landgoed weer in ere te herstellen. Ga mee op 27 juli tijdens een excursie over Landgoed Jachtslot de Mookerheide met aansluitend een heerlijke kaasproeverij.
Altijd al willen dwalen door een uniek jachtslot in jugendstil-stijl? Dat kan nu tijdens de rondleidingen op Landgoed Jachtslot de Mookerheide. Ondanks dat de restauratie nog moet beginnen gaan we toch al naar binnen. Ga mee en kom alles te weten over Landgoed Jachtslot de Mookerheide. Benieuwd naar de originele badkamer uit 1903? Natuurlijk wordt ook de toren niet vergeten. Kijk hooguit over de bomen en ontdek de omgeving.
Jan J. Luden wilden in de kassen een tuinderij beginnen. Hij kreeg het alleen niet van de grond. Nu meer dan 100 jaar later staan de kassen en tuinen na restauratie er geweldig bij en worden er volop groenten en fruit geteeld.
Natuurmonumenten werkt op het landgoed aan het herstel van het parkbos. Oude historische paden worden weer zichtbaar gemaakt en oude bomen worden vrijgemaakt van omliggende begroeiing.
Praktische informatie
Tijdens deze excursie op 27 juli word je om 14.00 uur welkom geheten met een lekker kopje koffie bij Lagom in het jachtslot, Heumensebaan 2 in Molenhoek. Graag een kwartier van tevoren aanwezig. Daarna ga je ongeveer een uur op pad en vertelt de excursie-boswachter je alles over het landgoed en de plannen van Natuurmonumenten. Daarna strijken we neer in Landwinkel de Mookerheide waar een heerlijke kaasproeverij klaar staat gemaakt van de melk van de eigen runderen. Dit alles uiteraard met bijpassend drankje. De middag duurt tot 16.30 uur. In het jachtslot zitten veel trappen en geen lift. Zorg dus dat je goed ter been bent. Er kunnen maximaal 15 mensen mee. Wil je ook mee? Meld je dan aan via www.natuurmonumenten.nl/mookerheide. Deelname kost 14,50 euro per persoon. Niet-leden betalen 17,50 euro per persoon. Voor deze activiteit is vooraf inschrijven noodzakelijk!

jul
28
za
Summmertime – Duitse middag @ Markt Gennep
jul 28 @ 14:00 – 23:45
aug
1
wo
KIENEN @ Trefpunt Milsbeek
aug 1 @ 19:00 – 23:00

poster kienen milsbeek

Gezellig kienen met fantastische prijzen op de woensdagavond in Milsbeek.

aug
4
za
Aijense dorsdagen @ Aijen
aug 4 – aug 5 hele dag

Zaterdag 4 en zondag 5 augustus vinden de dorsdagen plaats aan de Kampweg in Aijen. Vele oude en authentieke tractoren en machines zijn deze dagen te bezichtigen. De organisatie is in handen van de Stichting Historie Aijen Herleeft. De Stichting heeft gezorgd voor een veld vol oude tractoren, stoommachines, dorsapparatuur en nog veel meer. Op beide dagen staat de organisatie garant voor demonstraties van oude ambachten en gezelligheid op het terrein.

Summmertime – Blues in Nierstown @ Markt Gennep
aug 4 @ 14:00 – 23:45
Grill & Chill by Bleijenbeek @ Landgoed Bleijenbeek
aug 4 @ 18:00
aug
7
di
Zomervoetbaldagen Well @ Sportpark Oude Linde
aug 7 – aug 10 hele dag
aug
8
wo
KIENEN @ Trefpunt Milsbeek
aug 8 @ 19:00 – 23:00

poster kienen milsbeek

Gezellig kienen met fantastische prijzen op de woensdagavond in Milsbeek.

Pin It on Pinterest