Kalender

Plaats hier gratis uw eigen evenement, klik op de groene button “+ Plaats evenement”
of laat uw evenement voor € 25,00 door ons plaatsen.

Informeer ook naar de doorplaatsings-mogelijkheden op social-media

mei
24
vr
Ossebraadfeest 2019 @ Ottersum
mei 24 – mei 26 hele dag
mei
25
za
De Strijd om de Draak @ zaal Pica-mare
mei 25 – mei 26 hele dag
De Strijd om de Draak @ zaal Pica-mare | Gennep | Limburg | Nederland

Een Spannende familievoorstelling vol fantasie.
42 jonge theatertalenten in de leeftijd van 5 t/m 19 jaar nemen u mee in een wereld vol fantasie!
Het verhaal begint met de vondst van een groot drakenei. Een groepje kinderen krijgen de taak het ei te beschermen. Dan ontstaat er een tocht naar de drakenvallei om het ei terug te brengen naar haar drakenmoeder. Maar deze tocht blijkt behoorlijk gevaarlijk en er liggen veel uitdagingen op de loer.
Zal ze het lukken om het drakenjong op tijd terug te brengen bij haar moeder?
(kijkadvies 6+)

mei
26
zo
Ossebraadfestijn @ Ottersum
mei 26 hele dag
Bakker van den Bergh @ Bakkerij G vd Bergh
mei 26 @ 10:00 – 12:00

 

We vieren ons 100-jarig bestaan op zondag 26 mei 2019 vanaf 10 uur tot 12 uur. We vieren dit met onze familie, vrienden, bekenden en natuurlijk ook met u: onze onmisbare klanten waardoor dat wij nu dit 100-jarig jubileum hebben mogen bereiken!

Wij trakteren op een grandioos ontbijt in de Dorpsstraat bij onze bakkerij in Afferden. Komt u na het ontbijt ook een kijkje nemen in onze bakkerij? Er zullen ook diverse bakdemonstraties plaatsvinden.

Meld je aan via onze website:
www.bakkerijvandenbergh.nl/100jaar/
of vul de flyer in (deze is verkrijgbaar in onze winkels) zodat we weten op hoeveel mensen we kunnen rekenen. Wilt u in het kader van het milieu uw eigen bord, bestek en beker meenemen?
Aanmelden graag voor 20 mei 2019.

Nationaal Park De Maasduinen: Er is meer dan… @ Bezoekerscentrum De Maasduinen
mei 26 @ 10:00

Er is meer dan het Reindersmeer

Water heeft een belangrijke rol gespeeld tijdens de vorming van het landschap van Nationaal Park De Maasduinen. In vroegere tijden stroomden namelijk zowel de Rijn als de Maas door dit gebied. Er zijn nog steeds sporen te vinden van het stroomgebied van de Rijn. Doordat er zoveel zand en grind in de bodem zit is er in het verleden ook veel afgegraven. Hierdoor ontstonden grote plassen zoals het Reindersmeer. Echter is er veel meer over het natuurgebied te vertellen en wordt er tijdens deze excursie verder gekeken dan alleen het Reindersmeer.

Zorg voor goed schoeisel en verzorging voor onderweg.

Nationaal Park De Maasduinen: Schatten van het Reindersmeer @ Bezoekerscentrum De Maasduinen
mei 26 @ 10:00 – 12:00
Nationaal Park De Maasduinen: Schatten van het Reindersmeer @ Bezoekerscentrum De Maasduinen | Well | Limburg | Nederland

Schatten van het Reindersmeer

Water heeft een belangrijke rol gespeeld tijdens de vorming van het landschap van Nationaal Park De Maasduinen. In vroegere tijden stroomden namelijk zowel de Rijn als de Maas door dit gebied. Er zijn nog steeds sporen te vinden van het stroomgebied van de Rijn. Doordat er zoveel zand en grind in de bodem zit is er in het verleden ook veel afgegraven. Hierdoor ontstonden grote plassen zoals het Reindersmeer. In het kader van de dag van het nationaal park kijken we daarom deze excursie kijken we naar de andere zaken over het natuurgebied, de zogenaamde verborgen schatten.

Zorg voor goed schoeisel en verzorging voor onderweg.

Koeschijtwedstrijd & laatste thuiswedstrijden @ Sportpark de Venhorst
mei 26 @ 10:30 – 11:30

Ook dit jaar gaan we weer 2 koeien loslaten op ons hoofdveld om eens lekker te schijten 💩

De regels zijn simpel. Koop een lootje voor een vak op het hoofdveld. We laten een koe rondelopen op dit veld. Schijt de koe in jouw vak win je de hoofdprijs van € 500! Ook spetters in de vakken er om heen zijn geld waard.

Hoofdprijs: € 500
Aangrenzend vak: € 25
Vak op de hoek: € 10

1 lot: € 2,50
11 loten: € 25,00
23 loten: € 50,00
50 loten: € 100,00

De vakken zijn 3 bij 3 meter.

De loten kunnen worden gekocht bij leden van de feestcommissie of in de kantine. Je naam wordt dan in het gekozen vakje geschreven op het grote bord in de kantine!

Schijt je rijk!

Tevens zijn op deze dag de laatste thuiswedstrijden van het seizoen gepland. Laten we hopen op een mooie afsluiting van alle seniorenteams en wie weet wel weer een kampioenschap!

150 Jahre Boxteler Bahn – 150 Jaar Duits Lijntje – Ausstellung @ Haus zu den Fünf Ringen
mei 26 @ 11:00 – 17:00
150 Jahre Boxteler Bahn – 150 Jaar Duits Lijntje – Ausstellung @ Haus zu den Fünf Ringen | Goch | Nordrhein-Westfalen | Duitsland

Der Heimatverein Goch e.V. und die Genneper Stichting GNG-GennepNiersGoch haben gemeinsam die Ausstellung “150 JAHRE BOXTELER BAHN – 150 JAAR DUITS LIJNTJE” erstellt. Der 28. Mai 1869 ist das Gründungsdatum der NBDS-Noord Brabantisch Duitse Spoorweg Maatschappij – der Boxteler Bahn.
Das grenzüberschreitende Gemeinschaftsprojekt wird vom 27.04.2019 bis 30.05.2019 in Goch und ab dem 02.06.2019 in Gennep zu sehen sein.
Zu diesem Jubiläum erscheint ein 144 Seiten starkes Buch in zwei Sprachen mit Ansichtskarten von der Bahnstrecke von Boxtel bis Wesel.

Braderie Gennep 2019 @ Gennep
mei 26 @ 11:00 – 17:00
Ossebraadfeest 2019 @ Ottersum
mei 26 @ 11:00 – 17:00
Ossebraadfeest 2019 @ Ottersum | Ottersum | Limburg | Nederland

Tijdens het komende Ossebraadfeest wordt er weer heel veel georganiseerd. En niet alleen voor volwassenen, maar ook voor de jeugd en jongere kinderen is er nogal wat te beleven.

Dus kom langs !!

Pin It on Pinterest