Kalender

Plaats hier gratis uw eigen evenement, klik op de groene button “+ Plaats evenement”
of laat uw evenement voor € 25,00 door ons plaatsen.

Informeer ook naar de doorplaatsings-mogelijkheden op social-media

mei
1
di
Start natuurontwikkeling De Diepen in Milsbeek @ Koningsven
mei 1 – sep 30 hele dag
Start natuurontwikkeling De Diepen in Milsbeek @ Koningsven

Na jarenlange voorbereidingen starten Natuurmonumenten en Teunesen zand en grint binnenkort met de werkzaamheden om de unieke natuurwaarden in het gebied De Diepen tot ontwikkeling te brengen. Het gebied is gelegen aan de voet van de Sint-Jansberg in Milsbeek en maakt onderdeel uit van het project Koningsven – De Diepen.
“Om die unieke natuur weer terug te krijgen graven we ongeveer veertig centimeter grond af.”, vertelt boswachter Ellen Luijks. “Daarna voeren we de grond af en gaat deze verwerkt worden op de ontgrondingslocatie aan de Leembaan in Ottersum. We halen daarmee de laag met veel voedingsrijke stoffen weg. Er komt dan een voedselarme bodem tevoorschijn en daarmee creëren we een ideale uitgangssituatie voor de gewenste terugkeer van onder andere blauwgrasland en hoogveen. De planten en dieren die daarbij horen zijn in Nederland zeer zeldzaam. In september wordt het nabijgelegen natuurgebied De Bruuk van Staatsbosbeheer gemaaid. Natuurmonumenten neemt dit maaisel over en gaat dit uitstrooien in De Diepen. Hiermee ligt er al een mooie basis voor deze bijzondere natuur. Naar verwachting zien we over 1 á 2 jaar de eerste resultaten al.”

Aanleg tijdelijke werkweg en verkeersmaatregelen Zwarteweg, Hondsiepsebaan en Biezendijk

Er wordt een tijdelijke werkweg door het gebied aangelegd vanaf de Zwarteweg globaal langs de Tielebeek richting de ontgrondingslocatie aan de Leembaan. Deze werkweg wordt gebruikt voor het transport van de afgegraven bovenlaag.
De werkweg kruist de Zwarteweg, de Hondsiepsebaan en de Biezendijk. Vanwege de relatief hoge verkeersintensiteiten op de Zwarteweg en het feit dat vrachtverkeer (met volle belading) langzaam optrekt, worden bij de oversteekplaats op de Zwarteweg verkeerslichten geplaatst. Ook wordt de maximumsnelheid ter plekke teruggebracht naar 50 km per uur en wordt er een inhaalverbod ingesteld, zodat het oversteken van vrachtverkeer en het passeren van het overige verkeer veilig kan plaatsvinden. Bij de Hondsiepsebaan en de Biezendijk wordt alleen de maximumsnelheid teruggebracht naar 30 km per uur.

Wandelroutes en fietspad niet toegankelijk van mei tot en met september 2018

De werkzaamheden in het gebied De Diepen zullen plaatsvinden in de periode van mei tot en met september 2018. Boswachter Ellen: “De wandelroutes en het fietspad in het gebied zullen vanaf mei tot en met september 2018 niet toegankelijk zijn voor voetgangers en fietsers in verband met de veiligheid. Ter plekke leiden we de routes voor de fietsers en de wandelaars om. Fietsers die gebruik maken van het traject tussen fietsknooppunt 23 en 37 (vanaf Rozenbroek naar Zwarteweg v.v. ) worden omgeleid via het Verloren Land. Voor de wandelaars worden het Rondje Milsbeek en de Walk of Wisdom tijdelijk omgelegd.”

Meer weten over het project Koningsven – De Diepen. Kijk op www.koningsven.nl voor meer informatie.

mei
23
wo
KIENEN @ Trefpunt Milsbeek
mei 23 @ 19:00 – 23:00

poster kienen milsbeek

Gezellig kienen met fantastische prijzen op de woensdagavond in Milsbeek.

Line Dance in Afferden @ Café de Pruuver
mei 23 @ 19:30
mei
25
vr
IJsvogel Jubileum Feest @ De IJsvogel
mei 25 – mei 27 hele dag
IJsvogel Jubileum Feest @ De IJsvogel | Arcen | Limburg | Nederland

Graanbranderij De IJsvogel uit Arcen bestaat dit jaar 25 jaar.
Dit wordt uitgebreid gevierd tijden ons jubileum weekend.
Vrijdag avond 25 mei, Zaterdag vanaf 11.00 uur tot 02.00 uur. Zondag van 11.00 tot 21.00 uur. Er is veel muziek, eten en drinken.

Opname WATUNWEEK @ Café de Heidebloem
mei 25 @ 10:00
mei
26
za
Siebengewalds Treffen @ Café de Heidebloem
mei 26 @ 17:30
De Miserabelen
mei 26 @ 20:00
Toneelvoorstelling De Miserabelen @ Pica Mare
mei 26 @ 20:00
Toneelvoorstelling De Miserabelen @ Pica Mare | Gennep | Limburg | Nederland

Verrassende toneelvoorstelling van de Miserabelen

>SOLD< live bij Café de Pruuver @ Café de Pruuver
mei 26 @ 20:30
mei
27
zo
120 jaar Les Montagnards @ Asseldonk
mei 27 @ 12:30
120 jaar Les Montagnards @ Asseldonk

Dit jaar is het exact 120 jaar geleden dat een groepje mannen in Bergen de koppen bij elkaar stak en een muziekvereniging oprichtte. Onder de naam Les Montagnards werd hier de basis gelegd voor de fanfare die nog altijd een bloeiende vereniging is in de Bergse samenleving.

Op 27 mei viert de fanfare dit jubileum. Dit doen ze met een middag bij Den Asseldonk. Om 12.30 uur wordt gestart met een tentoonstelling over Bergen, Aijen én Les Montagnards. Hiervoor werkt de fanfare samen met de vrijwilligers van Historisch Archief Aijen, Bergen Toen en Nu en verzamelaar Theo Laarakker. Tijdens deze tentoonstelling is er onder meer veel beeldmateriaal te zien van de omgeving gedurende de afgelopen 120 jaar.
Omstreeks 14.00 uur start de fanfare met haar jubileumconcert. Er zullen exact 12 muziekwerken te horen zijn. Ieder werk staat voor een specifiek decennium. Op deze manier wordt op muzikale wijze de historie van de vereniging ten gehore gebracht. Een speciale rol zal tijdens dit concert zijn weggelegd voor enkele oud-dirigenten. Ook ’t Bergs Joekskoor verleent haar medewerking. Deze muzikale middag op 27 mei in Den Asseldonk met oog voor de historie is gratis toegankelijk!

Pin It on Pinterest