Kalender

Plaats hier gratis uw eigen evenement, klik op de groene button “+ Plaats evenement”
of laat uw evenement voor € 25,00 door ons plaatsen.

Informeer ook naar de doorplaatsings-mogelijkheden op social-media

jul
5
vr
Zomerexpositie bij Galerie Pictura Aijen. @ Galerie Pictura
jul 5 @ 14:00 – sep 21 @ 17:00
Zomerexpositie bij Galerie Pictura Aijen. @ Galerie Pictura |  |  |

Tot en met 21 sept. is er de zomerexpositie. Met o.a. kunstwerken die op de kunstbeurs Art Breda gepresenteerd waren. Deze bijzonder collectie willen we daarom langer aan het publiek laten zien. Het is inmiddels aangevuld met prachtige stillevens van Anneke Elhorst

Internationaal bekende kunstenaars zoals, uiteraard de Duitse briljante tekenares
Brita Seifert, de eigentijdse en unieke Franse kunstschilder Pascal Chôve,
de Russische meesterschilder Valery Shishkin, de Belgische kunstenaars
Lorena Kloosterboer, Marc van Crombrugge en de Nederlandse fijnschilders
Alexander Smith, Robert Munning, Marlies Heere en Wout Wachtmeester.
De beeldhouwers zijn Hermien Buytendijk, Jack van Iwaarden de Vreede, Romee Kanis en Willi Kissmer.

jul
13
za
VierdaagseFeest Cuijk 2019 @ Maaskade Cuijk
jul 13 – jul 19 hele dag
jul
17
wo
Sfeermarkt Arcen 2019 @ Centrum Arcen
jul 17 @ 12:00 – 21:00
jul
18
do
Doortocht Nijmeegse Vierdaagse @ Gemeente Gennep
jul 18 @ 04:00 – 18:00
Doortocht Nijmeegse Vierdaagse @ Gemeente Gennep | Gennep | Limburg | Nederland

Van 16 t/m 19 juli is de 103e editie van de Nijmeegse Vierdaagse. Op donderdag worden de lopers tijdens de doorkomst door Ottersum, Gennep en Milsbeek feestelijk onthaald en aangemoedigd.

jul
19
vr
Doortcht Vierdaagse Cuijk @ Centrum Cuijk
jul 19 @ 09:00 – 15:00
jul
20
za
“Badger” an het RAF Laarbruch Museum @ Royal Air Force Museum Laarbruch
jul 20 – jul 21 hele dag
"Badger" an het RAF Laarbruch Museum @ Royal Air Force Museum Laarbruch | Weeze | Nordrhein-Westfalen | Duitsland

Geschiedenis “live” in het Royal Air Force Museum Laarbruch
Een Duits-Nederlandse re-enactment groep in Britse militaire uniformen zal zich in het weekend van 20 en 21 juli in het Royal Air Force Museum Laarbruch Bivak vestigen. In 2014 was de groep voor het eerst in het Laarbrucher Museum. Sindsdien maakt dit evenement deel uit van het jaarprogramma voor de ” Badger”. Met Land Rover militaire voertuigen wordt het gebied rond de voormalige kerk en de Laarbrucher bioscoop een gebied dat trouw blijft aan de oorspronkelijke locatie volgens het motto “Beleef de geschiedenis live”. Het valt nog te bezien of de nieuwste aanwinst, een grotere veldkeukenaanhanger (Sankey Cooking Trailer), dit jaar al is gerenoveerd en klaar is voor de beurs.
De kameraden van de Straelen Bundeswehrreservisten zullen op zaterdag hun verbinding met het museum en de Badgern documenteren en zullen ook met enkele voertuigen ter plaatse zijn.
Tijdens de normale openingstijden van het museum is het kamp een extra attractie naast de vele tentoonstellingen op het museumterrein. Ook de voortgang van het werk aan de Hawker Hunter in de bioscoop is een bezoek waard. Ondanks de voortdurend groeiende tentoonstelling blijft de toegangsprijs op 3 euro.

Vertaald met www.DeepL.com/Translator

Summmertime Gennep 2019 @ Markt Gennep
jul 20 @ 14:00
Zaterdag 20 juli Brita Seifert demonstratie schilderen @ Amsterdam
jul 20 @ 14:00 – 17:00
Zaterdag 20 juli Brita Seifert demonstratie schilderen @ Amsterdam |  |  |

De bekende Aijense kunstenares Brita Seifert laat haar technieken zien op kunstschildergebied in de Maaskamer van Galerie Pictura.

Door het enorme succes in april toen ze ook een demonstratiemiddag gaf en veel mensen niet bij haar in de buurt konden komen omdat het zo druk was, heeft ze besloten om dat dus op zaterdag 13& 20 juli tussen 14.00 en 17.00 uur te herhalen.

Bijna ieder mens verbergt zich achter een masker. Dat is de indruk van Brita Seifert na jarenlange ervaring. Zelf heeft zij er zich ook enige tijd schuldig aan gemaakt. Maar nu niet meer. Tekenen en schilderen werd op enig moment haar ‘dagboek’, haar manier van laten zien wie ze is en waarvoor ze staat. In haar kunstwerken zijn vooral veel persoonlijke ervaringen verwerkt en verbeeld. En ja, perfectionisme is wat zij nastreeft en ook laat zien in haar werk.

In het werk van Brita Seifert is ze gefixeerd op wat ze ziet, voelt en ervaart. De vluchtige momenten van het leven om haar heen groeien uit tot een beweging van expressie van symbolische en poëtische concepten.

Zij is vooral bekend om haar fluweelzachte pastel/kleurpotlood tekeningen maar nu laat zij een andere kant van haar zien, met olieverf schilderen. Ze wil graag dat de mensen haar werk voelen en als men dan van dichtbij meekijkt zal dat gevoel misschien wel makkelijker overgebracht worden.

Loswalfeest @ Loswal Aijen
jul 20 @ 15:00
Loswalfeest @ Loswal Aijen |  |  |

Zaterdag 20 juli vindt het jaarlijkse Loswalfeest plaats op de Loswal in Aijen. Ook dit jaar weer met een middag- en avondprogramma.
Vanaf 14.00 uur is de Loswal toegankelijk voor publiek en vanaf 15.00 uur barst het feest aan de Maas los met Fiets ´m d´r in, wel bekend van het TV programma Ter land, ter zee en in de lucht. Naar verwachting zal rond 18.00 uur de prijsuitreiking plaatsvinden. ’s Avonds vanaf 21.00 uur zal de 6 koppige partyband Afslag 7 helemaal los gaan tijdens het Loswalfestival. Afslag 7 staat garant voor een avond vol muziek, sfeer en feest. Het is een laagdrempelig en voor iedereen toegankelijk evenement. De entree is zowel ’s middags als ’s avonds gratis. Alle informatie is te vinden op de facebookpagina van het Loswalfeest.

jul
21
zo
De Maasduinen: Zomerwandeling @ De Voort, parkeerplaats van Het Limburgs Landschap
jul 21 @ 10:00 – 12:00
De Maasduinen: Zomerwandeling @ De Voort, parkeerplaats van Het Limburgs Landschap | Lomm | Limburg | Nederland

Zomerwandeling

Begin de dag goed met een fijne zomerwandeling bij het Reindersmeer. De gidsen nemen de wandelaars mee langs mooie plekken vanwaar we prachtig uitzicht hebben over het soms on-Nederlands aandoende landschap. Zo ziet u maar weer dat u niet ver weg hoeft voor prachtige natuurbeelden.

Start om 10.00 uur

Pin It on Pinterest