Kalender

Plaats hier gratis uw eigen evenement, klik op de groene button “+ Plaats evenement”
of laat uw evenement voor € 25,00 door ons plaatsen.

Informeer ook naar de doorplaatsings-mogelijkheden op social-media

mei
1
di
Start natuurontwikkeling De Diepen in Milsbeek @ Koningsven
mei 1 – sep 30 hele dag
Start natuurontwikkeling De Diepen in Milsbeek @ Koningsven

Na jarenlange voorbereidingen starten Natuurmonumenten en Teunesen zand en grint binnenkort met de werkzaamheden om de unieke natuurwaarden in het gebied De Diepen tot ontwikkeling te brengen. Het gebied is gelegen aan de voet van de Sint-Jansberg in Milsbeek en maakt onderdeel uit van het project Koningsven – De Diepen.
“Om die unieke natuur weer terug te krijgen graven we ongeveer veertig centimeter grond af.”, vertelt boswachter Ellen Luijks. “Daarna voeren we de grond af en gaat deze verwerkt worden op de ontgrondingslocatie aan de Leembaan in Ottersum. We halen daarmee de laag met veel voedingsrijke stoffen weg. Er komt dan een voedselarme bodem tevoorschijn en daarmee creëren we een ideale uitgangssituatie voor de gewenste terugkeer van onder andere blauwgrasland en hoogveen. De planten en dieren die daarbij horen zijn in Nederland zeer zeldzaam. In september wordt het nabijgelegen natuurgebied De Bruuk van Staatsbosbeheer gemaaid. Natuurmonumenten neemt dit maaisel over en gaat dit uitstrooien in De Diepen. Hiermee ligt er al een mooie basis voor deze bijzondere natuur. Naar verwachting zien we over 1 á 2 jaar de eerste resultaten al.”

Aanleg tijdelijke werkweg en verkeersmaatregelen Zwarteweg, Hondsiepsebaan en Biezendijk

Er wordt een tijdelijke werkweg door het gebied aangelegd vanaf de Zwarteweg globaal langs de Tielebeek richting de ontgrondingslocatie aan de Leembaan. Deze werkweg wordt gebruikt voor het transport van de afgegraven bovenlaag.
De werkweg kruist de Zwarteweg, de Hondsiepsebaan en de Biezendijk. Vanwege de relatief hoge verkeersintensiteiten op de Zwarteweg en het feit dat vrachtverkeer (met volle belading) langzaam optrekt, worden bij de oversteekplaats op de Zwarteweg verkeerslichten geplaatst. Ook wordt de maximumsnelheid ter plekke teruggebracht naar 50 km per uur en wordt er een inhaalverbod ingesteld, zodat het oversteken van vrachtverkeer en het passeren van het overige verkeer veilig kan plaatsvinden. Bij de Hondsiepsebaan en de Biezendijk wordt alleen de maximumsnelheid teruggebracht naar 30 km per uur.

Wandelroutes en fietspad niet toegankelijk van mei tot en met september 2018

De werkzaamheden in het gebied De Diepen zullen plaatsvinden in de periode van mei tot en met september 2018. Boswachter Ellen: “De wandelroutes en het fietspad in het gebied zullen vanaf mei tot en met september 2018 niet toegankelijk zijn voor voetgangers en fietsers in verband met de veiligheid. Ter plekke leiden we de routes voor de fietsers en de wandelaars om. Fietsers die gebruik maken van het traject tussen fietsknooppunt 23 en 37 (vanaf Rozenbroek naar Zwarteweg v.v. ) worden omgeleid via het Verloren Land. Voor de wandelaars worden het Rondje Milsbeek en de Walk of Wisdom tijdelijk omgelegd.”

Meer weten over het project Koningsven – De Diepen. Kijk op www.koningsven.nl voor meer informatie.

sep
14
vr
Beleefweek Limburg @ Limburg
sep 14 – sep 23 hele dag
Beleefweek Limburg @ Limburg | Limburg | Nederland

De Beleefweek is een week vol met activiteiten rondom de thema’s natuur en cultuur voor een unieke beleving van het Limburgse landschap en het laten ontstaan van mooie, nieuwe herinneringen. Tijdens deze week kan de Limburgse omgeving beleefd en ontdekt worden.

De Beleefweek zal plaats vinden in Nationaal Landschap Zuid-Limburg en rondom de drie Nationale Parken: De Maasduinen, De Meinweg en De Groote Peel. Kijk voor de activiteiten op de website

sep
21
vr
Kermis Wellerlooi @ Café Het Centrum
sep 21 – sep 24 hele dag
sep
22
za
50 plus beker open viswedstrijd @ Visvijver Afferden
sep 22 @ 12:00 – 16:00
50 plus beker open viswedstrijd @ Visvijver Afferden

’t Kapelleke en H.S.V. de Voorn organiseren jaarlijks deze viswedstrijd voor alle 50 plussers uit Afferden.

Om 12.00 uur wordt er verzamelt bij ’t Kapelleke en wordt er gevist op de vijver in Afferden van 13.00 – 16.00 uur. Hengellengte 7 meter met snoer 12 meter. Voer en aas totaal 500 gram.

Het inschrijfgeld bedraagt € 5,00 en er is voor iedereen een prijsje. De prijsuitreiking is na afloop bij ’t Kapelleke.

Opgeven voor deze wedstrijd kan tot en met 19 september 2018 bij ’t Kapelleke en bij Jan Willems (0485 – 532053)

Cultuurhistorische wandeling: Loop naar de Mookerhei @ Raadhuisplein, Mook
sep 22 @ 14:00 – 16:00
Cultuurhistorische wandeling: Loop naar de Mookerhei @ Raadhuisplein, Mook | Mook | Limburg | Nederland

Loop naar de Mookerhei, een verwensing die niet zomaar ergens vandaan komt. Tijdens deze boeiende excursie op 22 september zal de excursie-boswachter ingaan op wat zich afspeelde tijdens de Slag om de Mookerheide.
14 april 1574, niet zomaar een dag, maar eentje die uiteindelijk de geschiedenisboeken in zal gaan. Bovenop de Mookerheide staan het koninklijke leger van Spanje en een huurlingenleger van Willem van Oranje lijnrecht tegenover elkaar. Het komt tot een kortstondige, maar heftige uitbarsting van oorlogsgeweld. De Spanjaarden wonnen, ruim 3000 huurlingen vonden de dood. Ook de twee troepenaanvoerders, Lodewijk en Hendrik van Nassau, sneuvelden. Hun dood is in nevelen gehuld; niemand weet waar de lichamen gebleven zijn.
Op 22 september lopen we naar de Mookerheide. We staan stil bij de historisch belangrijke plekken. Op iedere plek vertellen wij u het verhaal van die beruchte dag 444 jaar geleden. Wat is er gebeurd, wie was waar, en hoe zit het met al die sagen en legenden die hun oorsprong hebben in de strijd. Na deze excursie kijkt u gegarandeerd anders naar de nu zo vredige heide.

Praktische informatie
De excursie begint om 14.00 uur op het Raadhuisplein in Mook. Graag een kwartier van tevoren aanwezig. De excursie duurt tot 16.00 uur. Er kunnen maximaal 20 mensen mee. Wil je ook mee? Meld je dan aan via www.natuurmonumenten.nl/mookerheide, klik door naar activiteiten. Deelname kost 3 euro per persoon. Niet-leden betalen 5 euro per persoon. Voor deze activiteit is vooraf inschrijven noodzakelijk!

sep
23
zo
Doe Je Mee Dag, JongNL Gennep nodigt uit! @ Blokhut JongNL Gennep
sep 23 @ 13:30 – 16:30
Doe Je Mee Dag, JongNL Gennep nodigt uit! @ Blokhut JongNL Gennep | Gennep | Limburg | Nederland

Op zondag 23 september is het dan zover de jaarlijkse Burendag. JongNL Gennep combineert deze dag dit jaar met de Doe Je Mee Dag! Door heel Nederland ontstaan op Burendag initiatieven om de buurt bij elkaar te brengen en gezellig samen te zijn. Zo heeft ook JongNL een initiatief ingediend bij het Oranje Fonds en zullen zij van 13.30 tot 16.30 verschillende activiteiten organiseren om er samen met iedereen een gezellige dag van te maken! Zo zal er een rommelmarkt zijn, kunnen kinderen deelnemen aan échte JongNL activiteiten en is er natuurlijk heel veel gezelligheid onder het genot van een kopje koffie, thee, ranja of fris.

De opbrengsten van de rommelmarkt zijn voor jezelf, aanmelden kan door een mail te sturen naar robertenmoniek@home.nl. Ook zoeken we hobbyisten die hun zelfgemaakte spulletjes willen verkopen tijdens deze burendag. Hiervoor zijn tafels beschikbaar, graag aanmelden via robertenmoniek@home.nl. Alles vindt plaats bij de blokhut van JongNL Gennep (Prinses Irenestraat 23, Gennep). Dus zoals de slogan van de Nationale Burendag luidt; ‘Koppen bij elkaar’! Iedereen is welkom! U dus ook!

DERBY: EWC ’46 – DEV Arcen @ Sportpark Oude Linde
sep 23 @ 14:30
DERBY: Montagnards – vv Heijen @ Sportpark de Venhorst
sep 23 @ 14:30
Fantasy-show tijdens Herfstexpositie @ World Art House
sep 23 @ 14:30
Fantasy-show tijdens Herfstexpositie @ World Art House | Well | Limburg | Nederland

Aanstaande zondag 23 september zal World Art House in Well een feestelijke opening houden van haar jaarlijkse Herfstexpositie. Deze dag zal extra allure krijgen want Kiki Heijnemans zal samen met een aantal prachtige collega’s een Fantasy-modeshow verzorgen.

‘Once upon a time’ … een Fantasy-modeshow waarbij sprookjesfiguren tot leven komen.

sep
24
ma
Bijeenkomst jonge mantelzorgers @ Aula Elzendaal
sep 24 @ 19:30