Kalender

Plaats hier gratis uw eigen evenement, klik op de groene button “+ Plaats evenement”
of laat uw evenement voor € 25,00 door ons plaatsen.

Informeer ook naar de doorplaatsings-mogelijkheden op social-media

mrt
31
zo
Mattheüspassie van J.S. Bach in Gennep @ St-Martinuskerk Gennep
mrt 31 @ 14:00 – 17:00
Mattheüspassie van J.S. Bach in Gennep @ St-Martinuskerk Gennep | Gennep | Limburg | Nederland

Mattheüspassie in Sint Martinuskerk Gennep
Grensoverschrijdend ensemble Bach Collegium Rhenanum vertolkt Bach’s meesterwerk

Op zondag 31 maart om 14.00 uur zal het Bach Collegium Rhenanum onder muzikale leiding van Hans Linnartz de Mattheüs-passie van J.S. Bach (BWV 244) uitvoeren in de Sint Martinuskerk in Gennep. Zoals bekend is de Mattheüs-passie één van Bach’s onnavolgbare meesterwerken: het lijden en sterven van Jezus samengevat in een partituur vol muzikale dramatiek en expressie. Muziek maken is een geschenk, maar Bach spelen en Bach beluisteren is een nog groter geschenk.

Het Bach Collegium Rhenanum, bestaande uit Nederlandse en Duitse zangers, zangeressen en instrumentalisten, is een in Bach gespecialiseerd ensemble dat al ruim zeven jaar met veel plezier ‘Abendmusiken’ verzorgt in de St. Vitusstiftskirche in Hochelten. Omdat deze kerk te klein is voor de uitvoering van dit prachtige meesterwerk als ook omdat het Bach Collegium Rhenanum graag een keer op Nederlandse bodem zou willen optreden, zal de Mattheüs-passie dit keer in de Sint Martinuskerk in Gennep klinken.

Het jaar 2019 is in Gennep uitgeroepen als het jaar van de ontmoeting, een jaar waarin verschillende culturen in diverse activiteiten bijeen worden gebracht. Als uniek grensoverschrijdend ensemble vindt het Bach Collegium Rhenanum het dan ook een eer om – juist in dit ontmoetingsjaar – de Mattheüs-passie in Gennep uit te voeren.

Dit alles onder de bezielende leiding van dirigent Hans Linnartz. Hans studeerde filosofie, muziekwetenschappen en blokfluit bij Frans Brüggen in Amsterdam, was docent blokfluit, schoolmuziek en muziekpedagogie aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, waar hij leidinggaf aan de afdelingen oude muziek, kerkmuziek, muziekpedagogie, schoolmuziek en orgel. Ook was hij waarnemend directeur. Daarna verruilde hij Den Haag voor de positie van rector aan de muziekacademie van Basel. Muzikale activiteiten in kleinere barokensembles mondden uit in concerten in Nederland, België, Frankrijk, Duitsland en Groot-Brittannië, ook in samenwerking met vele prominente uitvoerenden van oude muziek in Nederland en België. In Nederland was Hans Linnartz dirigent van koren als de “Bach cantorij Baarn”, het “Groot Nicolaaskoor” en de “Schola Cantorum Eemland”. Sinds hij in Kleef woont hanteert hij de dirigeerstok o.m. als oprichter en leider van het “Bach Collegium Rhenanum”.

Kaartverkoop vanaf 1 maart 2019 tot 28 maart 2019 via Bruna Gennep, Zandstraat 56B, 6591 DD in Gennep (kaarten middenschip €20,00, kaarten zijbeuk €15,00, kaarten kinderen tot 14 jaar, studenten en gehandicapten €12,50). Ook is er een mogelijkheid om digitaal een kaartje te kopen via https://bachcollegium.jimdo.com. Tevens nog kaartverkoop bij de ingang van de kerk, voorafgaand aan de Mattheüs-passie.

apr
19
vr
The Vipers | Queen Tribute @ Recreatiecentrum Den Asseldonk
apr 19 @ 20:00 – 00:00

Met meer dan duizend live optredens achter de rug verovert de Italiaanse Queen tribute band Vipers Europa in sneltreinvaart. Zanger Giuseppe Maggioni werd in 2014 bekend door het programma The Voice of Italy. Zijn stem lijkt angstaanjagend veel op die van Freddie Mercury. De leden van Vipers weten de legendarische tracks van deze Britse band tot in detail na te bootsen. Uiteraard door nadruk te leggen op de kracht van de muziek, maar ook door de kenmerkende kledingstukken en kapsels te gebruiken waar Freddie Mercury en z’n mannen bekend om stonden Na optredens op festivals als Bospop, Paaspop, Huntenpop, Tributeland en veel meer, staat deze Italiaanse band nu te trappelen de rest van alle (pop) zalen en festivals plat te spelen. Ze vuren een set van dik 2 uur lang vol louter tophits op het publiek af wat gegarandeerd leidt tot een groot feest der herkenning.

Tickets:
Voorverkoop: €16 via https://bit.ly/2QC06fo

Dagkassa: €20

 

apr
20
za
Normaal avond Aijen 2019 @ Weiland Aijen
apr 20 @ 20:00
apr
27
za
Koningsdagfestival @ plein Mosaique
apr 27 hele dag

Koningsdagfestival met de band Bob&Co

Koningsdag brasserie t geveltje @ Brasserie 't Geveltje
apr 27 @ 14:00
mei
11
za
I Love the 80’s! @ Roepaen Podium
mei 11 @ 21:00 – 01:00
I Love the 80's! @ Roepaen Podium | Ottersum | Limburg | Nederland

Na 2 uitverkochte discofeestjes in 2018, draait Roepaen ook in 2019 weer terug in de tijd voor “I Love the 80’s!”. Onze retro DJ’s zullen de nieuwe Nightclub transformeren tot een spetterende 80’s club! Waan jezelf terug in de tijd met de meest geweldige hits van Kool & The Gang, The Bee Gees en Donna Summer!

Muziek: deze avond zal de nadruk liggen op discohits uit de jaren 80, met korte uitstapjes naar Funk & Soul uit die tijd. Om een geweldige avond uit te hebben en te genieten van alles wat dit geweldige decennia te bieden heeft moet je het volgende doen: Onderstreep deze datum in je agenda, trommel al je vrienden op, trek je mooiste dansschoenen en glitteroutfit aan en kom naar Roepaen toe!

We houden toch allemaal van de 80’s?! Zien we jullie daar?

• Tickets: €7,50 excl. servicekosten
• Tijd: 21:00 – 01:00

jul
5
vr
Zomerfestival Mosaïque @ Centrum Mosaïque
jul 5 @ 20:00 – jul 7 @ 19:00
Zomerfestival Mosaïque @ Centrum Mosaïque | Bergen | Limburg | Nederland

Het Zomerfestival Mosaïque in Nieuw Bergen is een jaarlijks terugkerend meerdaags evenement voor jong en oud.
Op vrijdagavond en zaterdagavond bouwen we een groot feest met verschillende bekende artiesten. Op zondag is er een braderie en op ons terras kunt u genieten van diverse soorten live muziek.

nov
2
za
Popkor’n 2019 @ BMV De Vilgaard
nov 2 – nov 3 hele dag
Popkor'n 2019 @ BMV De Vilgaard | Velden | Limburg | Nederland

Regelmatig organiseert Bravoure “Popkor’n”.
Een spetterende zaterdag avond en zondagmiddag vol muziek, dans en entertainment waarin ons koor zelf centraal staat. Wij nodigen u graag uit deze avond te bezoeken en u te laten verrassen. Houd onze site in de gaten voor verdere informatie hierover.

Rock-in-Mountains @ Recreatiecentrum Den Asseldonk
nov 2 @ 20:00 – 02:00
Rock-in-Mountains @ Recreatiecentrum Den Asseldonk | Bergen | Nederland

Op zaterdag 2 november 2019 zullen, tijdens de 3e editie van Rockin’ Mountains, weer 4 regionale bands op het podium van Den Asseldonk verschijnen. Dit festival is gratis toegankelijk voor jong en oud en wordt georganiseerd door SOLD i.s.m. Recreatiecentrum Den Asseldonk.

Pin It on Pinterest