Kalender

Plaats hier gratis uw eigen evenement, klik op de groene button “+ Plaats evenement”
of laat uw evenement voor € 25,00 door ons plaatsen.

Informeer ook naar de doorplaatsings-mogelijkheden op social-media

mrt
31
zo
Matthaüs Passion @ Sint Martinuskerk Gennep
mrt 31 hele dag
Matthaüs Passion @ Sint Martinuskerk Gennep
  1. Op 31 maart 2019 om 14.00u vindt in de St. Martinuskerk te Gennep de uitvoering van de Matthaüspassion van Bach plaats, uitgevoerd door het koor en orkest van het Bach Collegium Rhenanum uit Hoch Elten, en het jeugdkoor “De Ulftse Nachtegalen”. Kaarten à € 20,- te koop bij Boekhandel Bruna, Zandstraat 56B Gennep, of bij de kassa op de dag aan de kerk, of via de website van BCR.
BCR Matthäus-Passion BWV 244 in Gennep (NL) @ Sint-Martinuskerk
mrt 31 @ 14:00 – 17:00
Mattheüspassie van J.S. Bach in Gennep @ St-Martinuskerk Gennep
mrt 31 @ 14:00 – 17:00
Mattheüspassie van J.S. Bach in Gennep @ St-Martinuskerk Gennep | Gennep | Limburg | Nederland

Mattheüspassie in Sint Martinuskerk Gennep
Grensoverschrijdend ensemble Bach Collegium Rhenanum vertolkt Bach’s meesterwerk

Op zondag 31 maart om 14.00 uur zal het Bach Collegium Rhenanum onder muzikale leiding van Hans Linnartz de Mattheüs-passie van J.S. Bach (BWV 244) uitvoeren in de Sint Martinuskerk in Gennep. Zoals bekend is de Mattheüs-passie één van Bach’s onnavolgbare meesterwerken: het lijden en sterven van Jezus samengevat in een partituur vol muzikale dramatiek en expressie. Muziek maken is een geschenk, maar Bach spelen en Bach beluisteren is een nog groter geschenk.

Het Bach Collegium Rhenanum, bestaande uit Nederlandse en Duitse zangers, zangeressen en instrumentalisten, is een in Bach gespecialiseerd ensemble dat al ruim zeven jaar met veel plezier ‘Abendmusiken’ verzorgt in de St. Vitusstiftskirche in Hochelten. Omdat deze kerk te klein is voor de uitvoering van dit prachtige meesterwerk als ook omdat het Bach Collegium Rhenanum graag een keer op Nederlandse bodem zou willen optreden, zal de Mattheüs-passie dit keer in de Sint Martinuskerk in Gennep klinken.

Het jaar 2019 is in Gennep uitgeroepen als het jaar van de ontmoeting, een jaar waarin verschillende culturen in diverse activiteiten bijeen worden gebracht. Als uniek grensoverschrijdend ensemble vindt het Bach Collegium Rhenanum het dan ook een eer om – juist in dit ontmoetingsjaar – de Mattheüs-passie in Gennep uit te voeren.

Dit alles onder de bezielende leiding van dirigent Hans Linnartz. Hans studeerde filosofie, muziekwetenschappen en blokfluit bij Frans Brüggen in Amsterdam, was docent blokfluit, schoolmuziek en muziekpedagogie aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, waar hij leidinggaf aan de afdelingen oude muziek, kerkmuziek, muziekpedagogie, schoolmuziek en orgel. Ook was hij waarnemend directeur. Daarna verruilde hij Den Haag voor de positie van rector aan de muziekacademie van Basel. Muzikale activiteiten in kleinere barokensembles mondden uit in concerten in Nederland, België, Frankrijk, Duitsland en Groot-Brittannië, ook in samenwerking met vele prominente uitvoerenden van oude muziek in Nederland en België. In Nederland was Hans Linnartz dirigent van koren als de “Bach cantorij Baarn”, het “Groot Nicolaaskoor” en de “Schola Cantorum Eemland”. Sinds hij in Kleef woont hanteert hij de dirigeerstok o.m. als oprichter en leider van het “Bach Collegium Rhenanum”.

Kaartverkoop vanaf 1 maart 2019 tot 28 maart 2019 via Bruna Gennep, Zandstraat 56B, 6591 DD in Gennep (kaarten middenschip €20,00, kaarten zijbeuk €15,00, kaarten kinderen tot 14 jaar, studenten en gehandicapten €12,50). Ook is er een mogelijkheid om digitaal een kaartje te kopen via https://bachcollegium.jimdo.com. Tevens nog kaartverkoop bij de ingang van de kerk, voorafgaand aan de Mattheüs-passie.

apr
27
za
Koningsdag brasserie t geveltje @ Brasserie 't Geveltje
apr 27 @ 14:00
Koningsdag Gennep 2019 @ Brasserie 't Geveltje Gennep
apr 27 @ 14:00 – 22:00
mei
26
zo
Braderie Gennep 2019 @ Gennep
mei 26 @ 11:00 – 17:00
dec
21
za
Kaarsjesavond Gennep @ Markt Gennep
dec 21 @ 19:30
dec
21
ma
Kaarsjesavond Gennep @ Markt Gennep
dec 21 @ 19:30

Pin It on Pinterest