CDA wil aanscherping geurnorm

CDA wil aanscherping geurnorm

door | feb 2, 2018 | Politiek, Siebengewald | 2 reacties

In 2007 heeft de gemeente Bergen een geurverordening vastgesteld waarbij hogere geurnormen vastgelegd zijn voor een deel van het buitengebied van Siebengewald en de kern en buurtschappen van Siebengewald. Inmiddels zijn voldoende technieken beschikbaar om geuroverlast vanuit veehouderijbedrijven te beperken.

‘Daarom is het tijd de geurverordening te evalueren en aan te koersen op verlaging van de toegestane geurbelastingnormen’ stelt CDA raadslid Jan Straatman.

Het CDA wil de agrarische sector stimuleren te investeren in luchtwassers en stalsystemen die geuroverlast beperken. De agrarische belangenorganisatie LLTB is van mening dat een halvering van de uitstoot van veehouderijbedrijven op termijn mogelijk is.

[rns_reactions]

Auteur: Chris Smits

Deel dit bericht
468 ad

2 Comments

  1. Goed om te lezen dat wederom het CDA dit plan alsnog oppakt. Alleen op basis van het feit dat bezorgde burgers hebben ingesproken bij de vergaderingen van alle politieke partijen afgelopen week is het raar, dat het CDA dit item claimt. Zitten ze zo verlegen om een scoop!!! Als ze dit plan al hadden waarom had deze “bestuurde” partij het dan al niet toegepast in het bestemmingsplan!!! Een goed burgerinitiatief dat dus dus een klinkende meerderheid in de komende raad beloofd! KERN deed al mee voor de duidelijkheid, wel nog niet gepubliceerd in de media.

    Post a Reply
  2. Het is wel het CDA geweest, mèt Math. Loonen, dat 10 jaar geleden het LOG in Siebengewald er door gedrukt heeft.
    Mooi dat ze eindelijk tot inkeer komen, maar iets te laat om er trots op te zijn.

    Post a Reply

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest