Centrumvisie Gennep, oud verhaal in nieuw jasje

Vol trots presenteerde wethouder Van Hulsteijn van de gemeente Gennep het Centrumvisie en uitvoeringsprogramma Gennep 2019 – 2023 opgesteld door bureau Seinpost. Ruwweg kan men het centrum is vier sectie’s opdelen: 
Niersstraat – clustering
Markt – Horeca
Zandstraat – funshoppen
Spoorstraat – dienstverlening 

In diverse sessies heeft Seinpost informatie opgehaald bij belanghebbenden zoals ondernemers, gemeente en pandeigenaren. Deze informatie hebben ze samen met wat mooie plaatjes, Engelse managementkreten en achterhaalde cijfers in een visie verwerkt. 

Open eindjes
Op pagina 43 van het 47 pagina’s tellend document staan de vier actielijnen: 

Conclusie:
Een externe centrummanager moet de oplossing zijn, maar dan zal deze wel beter moet luisteren waaraan er behoefte is en wat er speelt en leeft onder de ondernemers en Gennepse bevolking. Het college gaat de raad hiervoor om een budget vragen. 

Een architect en stedenbouwkundige zullen als sparringspartners worden ingehuurd om de planologische kaders vast te stellen met een daaruit voortvloeiend advies. 

De gemeente zal serieus moeten kijken naar het om-bestemmen van vierkante winkelmeters en de mogelijkheden binnen de leegstandswet moeten bestuderen om pandeigenaren in de toekomst aan te kunnen pakken. 

 

door | aug 22, 2019 | Gennep, Ondernemersnieuws, Politiek

112 – Politie pakt bierdieven

112 – Politie pakt bierdieven

Op zaterdag 15 februari 2020, omstreeks 23.30 uur kreeg de politie een melding om naar de Boxmeerseweg in Heijen te gaan. Aldaar was een wit bestelbusje gesignaleerd bij een bedrijfspand en de inzittenden van dit busje zouden ter plaatse goederen aan het wegnemen...

Gennep viert 75 jaar vrijheid

Gennep viert 75 jaar vrijheid

Tijdens het weekend van 14, 15 en 16 februari was er een vol programma in de gemeente Gennep in het kader van 75 jaar bevrijding. Zo werd het historisch stadhuis ingericht als militair hoofdkwartier en waren er diverse herdenkingen bij de oorlogsbegraafplaatsen in...

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 71)
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 71)
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 71)
Download onze App Get it on Google Play

Auteur: Chris Smits

Deel dit bericht