Centrumvisie Gennep, oud verhaal in nieuw jasje

Vol trots presenteerde wethouder Van Hulsteijn van de gemeente Gennep het Centrumvisie en uitvoeringsprogramma Gennep 2019 – 2023 opgesteld door bureau Seinpost. Ruwweg kan men het centrum is vier sectie’s opdelen: 
Niersstraat – clustering
Markt – Horeca
Zandstraat – funshoppen
Spoorstraat – dienstverlening 

In diverse sessies heeft Seinpost informatie opgehaald bij belanghebbenden zoals ondernemers, gemeente en pandeigenaren. Deze informatie hebben ze samen met wat mooie plaatjes, Engelse managementkreten en achterhaalde cijfers in een visie verwerkt. 

Open eindjes
Op pagina 43 van het 47 pagina’s tellend document staan de vier actielijnen: 

Conclusie:
Een externe centrummanager moet de oplossing zijn, maar dan zal deze wel beter moet luisteren waaraan er behoefte is en wat er speelt en leeft onder de ondernemers en Gennepse bevolking. Het college gaat de raad hiervoor om een budget vragen. 

Een architect en stedenbouwkundige zullen als sparringspartners worden ingehuurd om de planologische kaders vast te stellen met een daaruit voortvloeiend advies. 

De gemeente zal serieus moeten kijken naar het om-bestemmen van vierkante winkelmeters en de mogelijkheden binnen de leegstandswet moeten bestuderen om pandeigenaren in de toekomst aan te kunnen pakken. 

 

door | aug 22, 2019 | Gennep, Ondernemersnieuws, Politiek

150 jaar Duits Lijntje in aquarellen

Der Heimatverein e.V. Goch eröffnete, am Tag des offenen Denkmals im Haus zu den Fünf Ringen, die Ausstellung "150 Jahre Boxteler Bahn in Aquarellen" von Heinz-Rudolf Kremer aus Essen. Die Ausstellung dauert bis zum 29. September 2019. Die Öffnungszeiten...

Dankbetuiging Annemie Janssen – Cuppen

Wij danken iedereen voor de overweldigende belangstelling, fijne berichten en kaarten die wij mochten ontvangen na het overlijden van mijn vrouw, onze moeder, schoonmoeder en oma.Annemie Janssen - CuppenWij kijken als gezin terug op een mooie en waardige...

Speldje voor Gennepse torenwachters

Afgelopen zaterdag hebben de vrijwilligers van bezoekerscentrum de Martinustoren tijdens een bescheiden feestelijke opening van Open Monumentendag een torenspeldje ontvangen. Tevens kregen zij als eerste een exemplaar van het Martinustorenboekje in handen....

Weys - speciaal
Download onze App Get it on Google Play

Auteur: Chris Smits

Deel dit bericht

Pin It on Pinterest