Commissielid KERN stapt op!

Commissielid KERN stapt op!

door | jun 20, 2018 | Bergen, Politiek | 2 reacties

Geachte fractievoorzitter, bestuursvoorzitter en fractieleden

Mededeling
Ik, Kevin Fledderman, heb per ingaande 18-06-2018 besloten dat ik mijn fractiedeelname bij KERN Bergen beëindig, incluis de commissielid taken. Mijn reden is meerledig en deze licht ik hierna toe. De wijze van omgaan met de mede fractieleden en raadsleden vind ik onwaardig. Daarnaast is het voor mij onacceptabel dat er tegen plannen wordt gestemd en geageerd die – door nota bene in eerdere besluitvormingsprocedures binnen de fractie – door KERN zijn voorgesteld en collectief zijn onderschreven. Denk bv. aan het coöperatieve gedachtegoed van het energielandschap. Daarnaast lijkt het alsof de zittende fractie het partijprogramma – waar we veel werk in hebben gestoken – totaal vergeten is. Zo ook de kernwaarden waar de partij voor staat zijn niet meer te herkennen, zoals het democratische gehalte waar we ons aan willen verbinden; geen inwoners uitsluiten; betrouwbaar zijn in de uitvoering van het fractiebeleid. Kortom: KERN is niet meer herkenbaar voor de kiezers. Dit is een ernstige zaak. Het is dan ook beschamend om deel uit te maken van dit politieke ondemocratische steekspel en daarom verlaat ik de partij. Ik ga mijn kennis en kunde en mijn energie niet meer inzetten voor KERN, maar voor meer effectieve gemeenschapsdoelen.

Hoe ik begon
Een korte terugblik. Ik ben bij KERN gegaan omdat er hoor en wederhoor zou zijn, een duidelijke visie en daarnaast bracht KERN met zijn leden de nodige kennis in. Echter sinds de overdracht van het voorzitterschap werd het een schaakspel waarbij eigenbelang en ego’s domineerden. Er zijn op slinkse wijze mensen uit de partij gewerkt of op een zijlijn gezet. Zij werkten jarenlang hard voor de inwoners van Bergen en hadden het beste met hen voor. Hun kennis en kunde was uiteindelijk voor KERN niet meer beschikbaar. Ook een recent toegetreden gewaardeerd fractielid verliet direct na de verkiezingen vanwege het ondemocratische gehalte van de partij en het gebrek aan partijsturing de partij.

Wat opvalt

De mensen die de raadsvergadering van 5 juni jl. bijwoonden hebben wellicht ook ervaren dat ‘’onze’’ voorzitter zich respectloos en ongefundeerd heeft uitgelaten naar andere raadsleden. Mijn inzicht is: KERN Bergen is een ‘ongezonde partij’ geworden. Het wordt steeds meer zichtbaar dat de fractievoorzitter de partij ten gronde richt door zijn egocentrische houding.
In de laatste fractievergadering heb ik aangegeven dat ik een andere visie heb met andere opvattingen. Echter ik heb begrepen en ervaren dat de ingeslagen weg die KERN nu kiest leidend is voor de partij. Verschil van mening en toekomstvisies zijn niet of nauwelijks gefundeerd besproken.

Na een stormachtig jaar waarin de partij het nodige te verduren kreeg, waarin veel inzet, kennis en kunde verloren ging had ik nog de stille hoop dat we wellicht met de huidige leden nog iets konden gaan bereiken.Echter die hoop is volledig verdwenen en ik ben niet voornemens persoonlijke vetes uit te vechten met het besef dat het gaat om onze opdracht: ‘politiek bedrijven in een complexe samenleving’, waar tal van transities deel vanuit maken. In mijn beleving gaat het bij KERN niet meer om politiek.

Tot slot

Bij deze wil ik dan ook mijn excuses uitspreken naar de zittende raadsleden, wethouders en burgermeester aangaande de afwijkende visies rond een aantal cruciale onderwerpen, die aanvankelijk door KERN werden ondersteund qua beleidsuitvoering. Ik neem dan ook afstand van de uitspraken die de fractievoorzitter heeft uitgesproken tijdens de raadsvergadering op 5 juni jl.

Bij deze wil ik eenieder die ik heb leren kennen in mijn politieke periode bedanken voor de samenwerking en ik wens eenieder veel succes.

Met vriendelijke groet,

Kevin Fledderman

Weys - speciaal
Download onze App Get it on Google Play

Auteur: Chris Smits

Deel dit bericht
468 ad

2 Comments

 1. Zeer goede en dappere beslissing !

  Post a Reply
  • Hoi Kevin,

   Goede beslissing.
   Hadden er meer moeten doen.

   Ik heb ook negatieve ervaringen met deze club.

   Post a Reply

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest