Cougars winnen eerste duel

Cougars winnen eerste duel

door | 18,sep,2017 | Basketbal, Gennep | 0 Reacties

Gennep. Cougars heren 1 speelde zondag tegen Bladel 2 en wonnen de eerste wedstrijd van het seizoen met 75-54.

Gennep had slechts een paar trainingen in de nieuwe samenstelling achter de rug en het moest al thuis aantreden tegen Bladel 2. Het seizoen begon al eerder dan de jaren ervoor doordat de Nederlandse Basketbal Bond e.e.a. aan wijzigingen had doorgevoerd. Bladel 2 was voor Gennep een onbekend team. Gennep trad aan met 11 spelers, Bladel met 8. De Cougars begonnen de wedstrijd fel en zorgden in de eerste minuten voor overwicht door flinke druk te zetten op de Bladelse aanval om vervolgens een fast-break te lopen. Bladel scoorde voor het eerst bij 12 tegen 0. Het eerste kwart werd overtuigend gewonnen met 20-7 voor Gennep.

Het tweede kwart gaf Gennep een aantal vrije lay-ups weg doordat er niet goed op de benen verdedigd werd. Echter zorgde Dekker en Kirsinas er in de aanval voor dat ondanks dat er een fout werd begaan op hen de bal er wel in ging. And-one wordt dat genoemd in het basketbal, score met vrije worp. Kirsinas zorgde in het tweede kwart voor een mooie assist door naar het bord te springen en achter de rug om de bal via de grond te passen naar Feron. Cougars ging de rust in met 37-20.

Na de rust schakelde Gennep nog een tandje bij om zo het verschil te vergroten en de wedstrijd rustig uit te spelen. Dat lukte, mede door het sterke werk onder het bord van Van Uijtert. Tijdens het laatste kwart was duidelijk zichtbaar dat Gennep een stapje terug deed. Bladel scoorde in dit kwart middels een aantal rake 3-punters meer punten dan Gennep. Eindstand 75-54 voor de Cougars. “Het is nog even wennen met de nieuwe jongens, maar dat komt de komende weken wel goed. We genieten van het spel dat er nu gespeeld wordt.” aldus speler en voorzitter Richard Teunesen.

Komende zaterdag speelt Gennep uit tegen het andere, meer ervaren team uit Bladel om 16.30 uur.

Auteur: Chris Smits

Deel dit bericht

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest