Een culturele biografie over Het Ketelwald

Een culturele biografie over Het Ketelwald

door | nov 7, 2017 | Gemeente Gennep, Gennep | 0 Reacties

Gepensioneerd onderwijzer Jan Nillesen uit Boxmeer verzorgt dinsdag 14 november in de Kenniskeuken van BiblioPlus Gennep een lezing over het natuurgebied ‘Het Ketelwald’. De lezing begint om 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur. De entree bedraagt 2,50 euro.

De lezing betreft een landschaps-, biografische en historisch ecologische visie op het Ketelwald. De bezoekers maken een reis door de tijd. Het ontstaan van de landschappen komt aan bod, de ijstijden, de rol van Rijn en Maas en de vestiging van de eerste mensen aan de randen van het Wald. Op welke wijze richtten zij hun omgeving in en wisten zij een bestaan op te bouwen. De lezing wordt afgesloten met een toekomstvisie op “Het Wald”.

Natuurkrachten als ijs, water en wind droegen bij aan de vormgeving van Het Wald. De mens voegde er elementen aan toe, maar de mens deed er soms ook afbreuk aan. De lezing geeft een overzicht van de ontstaansgeschiedenis van dit gebied.

De lezing is een activiteit in de serie KennisMakers, een project van BiblioPlus om kennisdeling in het werkgebied te ondersteunen.Reserveren kan via Biblioplus vestiging Gennep email bibliotheekgennep@biblioplus.nl of telefonisch 0485 511220. De toegangsprijs bedraagt 2,50 euro.

Auteur: Frans Thonen

Deel dit bericht
468 ad

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest