De Klimopschool viert 40-jarig bestaan

De openbare Daltonbasisschool De Klimop in Nieuw Bergen bestaat 40 jaar. Een reden om even bij stil te staan. Dat gebeurt tijdens een driedaags durend feestprogramma op 27, 28 en 29 mei.

In die 40 jaar heeft de openbare Daltonbasisschool een duidelijke stempel op het onderwijsbestel in de Gemeente Bergen gedrukt. ”Met 200 leerlingen, een sterk team en een goede samenwerking doen wij het goed”, zegt een zeer tevreden directeur Antoinette Bongers. Het feestje dat gedurende drie dagen voor Hemelvaart op de rit staat, mag dan ook zeker welverdiend worden genoemd.

De feestdriedaagse wordt maandagochtend 8.30 uur afgetrapt met het hijsen van de vlag in bijzijn van het College van Bestuur (Fransje van Veen) en de gemeente (burgemeester Manon Pelzer en wethouder Frans Pekema). Daarna gaan leerlingen aan de slag in workshops creatief tekenen, yoga en circus. De laatste workshop moet diezelfde dag nog resulteren in een circusvoorstelling op school.

De volgende dag staat in de ochtenduren een vossenjacht op het programma. ‘s Middag gaan de leerlingen onder leiding van muziekdocent Miko Derks, die tevens dirigent is van fanfare Les Montagnards, oefenen voor de musical ‘De vuilnisboot’. Dinsdagavond tussen 18.30 en 19.15 uur wordt deze musical met muzikale ondersteuning van Les Montagnards in Den Asseldonk opgevoerd. ”Ouders, oud-leerlingen en leerkrachten, iedereen die zich op een of andere wijze betrokken voelt bij onze Klimopschool is welkom om deze feestelijke musical bij te wonen”, benadrukt directeur Antoinette Bongers.

Als klap op de vuurpijl gaan alle kinderen woensdag 29 mei op schoolreisje, Een uitzondering geldt voor de leerlingen van groep 8. Deze groep gaat werken aan de eindmusical die op 3 juli in Den Asseldonk plaatsvindt.

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 72)

door | mei 22, 2019 | Bergen, Gemeente Bergen

Maasduinen Courant koppelt oude aan nieuwe media

Maasduinen Courant koppelt oude aan nieuwe media

MaasduinenCentraal (MDC) gaat in nauwe samenwerking met Van den Munckhof print & media een tweewekelijkse krant uitbrengen onder de naam 'Maasduinen Courant'. Nadat bekend werd dat De Limburger ging stoppen met het huis-aan-huis brengen van de Via...

Instructievideo coronamaatregelen Elzendaal

Instructievideo coronamaatregelen Elzendaal

In dit filmpje kun je zien wat je op 2 juni kan verwachten als je weer naar school komt. Vanwege de maatregelen die we in dit Corona tijdperk moeten nemen is onderwijs op school volgen een tikkeltje anders dan we gewend waren. Ook interessant [adrotate...

Laatste werkdag Chantal de Rijk bij Jan Linders

Laatste werkdag Chantal de Rijk bij Jan Linders

Nieuw Bergen | Met een luide "tot ziens allemaal" heeft Chantal de Rijk, één maand later dan gepland afscheid genomen van haar Jan Linders. Collega's hadden een erehaag gemaakt waardoor Chantal met haar zoontje op de arm begeleid door haar man onder luid applaus voor...

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 71)
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 71)
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 71)
Download onze App Get it on Google Play

Auteur: Frans Thonen

Deel dit bericht
468 ad