De Klimopschool viert 40-jarig bestaan

De openbare Daltonbasisschool De Klimop in Nieuw Bergen bestaat 40 jaar. Een reden om even bij stil te staan. Dat gebeurt tijdens een driedaags durend feestprogramma op 27, 28 en 29 mei.

In die 40 jaar heeft de openbare Daltonbasisschool een duidelijke stempel op het onderwijsbestel in de Gemeente Bergen gedrukt. ”Met 200 leerlingen, een sterk team en een goede samenwerking doen wij het goed”, zegt een zeer tevreden directeur Antoinette Bongers. Het feestje dat gedurende drie dagen voor Hemelvaart op de rit staat, mag dan ook zeker welverdiend worden genoemd.

De feestdriedaagse wordt maandagochtend 8.30 uur afgetrapt met het hijsen van de vlag in bijzijn van het College van Bestuur (Fransje van Veen) en de gemeente (burgemeester Manon Pelzer en wethouder Frans Pekema). Daarna gaan leerlingen aan de slag in workshops creatief tekenen, yoga en circus. De laatste workshop moet diezelfde dag nog resulteren in een circusvoorstelling op school.

De volgende dag staat in de ochtenduren een vossenjacht op het programma. ‘s Middag gaan de leerlingen onder leiding van muziekdocent Miko Derks, die tevens dirigent is van fanfare Les Montagnards, oefenen voor de musical ‘De vuilnisboot’. Dinsdagavond tussen 18.30 en 19.15 uur wordt deze musical met muzikale ondersteuning van Les Montagnards in Den Asseldonk opgevoerd. ”Ouders, oud-leerlingen en leerkrachten, iedereen die zich op een of andere wijze betrokken voelt bij onze Klimopschool is welkom om deze feestelijke musical bij te wonen”, benadrukt directeur Antoinette Bongers.

Als klap op de vuurpijl gaan alle kinderen woensdag 29 mei op schoolreisje, Een uitzondering geldt voor de leerlingen van groep 8. Deze groep gaat werken aan de eindmusical die op 3 juli in Den Asseldonk plaatsvindt.

door | mei 22, 2019 | Bergen, Gemeente Bergen

Groei in plaats van krimp in visie VVD Bergen

Vrijdagavond heeft de VVD Bergen haar woonvisie 'Wonen Bergen 2020+' gepresenteerd. Het document is mede tot stand gekomen door interne vragen van VVD commissielid Maikel Ripkens. De VVD fractie is trots op het stuk en verwacht dat de overige Bergense...

Sterrenkunde bij Sterrenwacht Maasduinen

In de komende donkere maanden van het jaar gaat de Sterrenwacht Maasduinen in Afferden cursussen verzorgen voor iedereen die geïnteresseerd is in sterrenkunde. Dit op een begrijpbare informatieve manier over alle facetten van het heelal. De...

Vroege afvalinzameling door verwachte hittegolf

De gemeente Gennep laat, in verband met de verwachte hittegolf volgende week, weten dat afvalinzamelaar Suez het afval binnen de gemeente eerder gaat ophalen. De vuilniswagens rijden hun route dan al vanaf 6.00 uur 's ochtends. Je kunt je afval daarom het...

Download onze App Get it on Google Play

Auteur: Frans Thonen

Deel dit bericht

Pin It on Pinterest