DEV Arcen steelt overwinning, koploper te sterk voor Heijen

EWC ’46 speelde afgelopen zaterdagavond thuis op sportpark Oude Linde in Well tegen de rode lantaarndrager VVV ’03 uit Venlo. Het werd een reguliere zege voor de thuisploeg die met 3-1 won en daarmee de problemen voor de Venlonaren nog groter maakte.

VV Heijen mocht in de thuiswedstrijd op Sportpark De Heikamp tegen de Venlose koploper FCV lange tijd aanspraak maken op een punt maar in de slotfase waren de bezoekers genadeloos in het afstraffen van foutjes in de Heijense defensie. Het werd uiteindelijk een ietwat geflatteerde 1-4 zege voor FCV dat daarmee zijn koppositie verstevigde.

GFC verliest van DEV-Arcen en van de scheidsrechter
(Bron Website GFC ’33)

De emoties liepen hoog op vanmiddag op sportpark D’n Haspel. GFC’33 trof directe achtervolger DEV-Arcen en het werd een wedstrijd waar alles in zat. GFC ’33 miste diverse basisspelers en kon moeilijk in zijn spel komen. Na 10 minuten verslikte Wouter van Denzen zich in de bal, viel op dezelfde bal en maakte vervolgens hands. DEV-Arcen benutte de toegekende strafschop. Niet onbelangrijk, de scheids strafte dubbel en gaf ook nog geel. Vlak voor rust voerde DEV-Arcen de score op naar 0-2 via een vlijmscherpe counter. 

GFC zette na rust wat om en dat betaalde zich uit. Via een uitstekend spelende Thei Breukers werd het al snel 1-2 en even later viel de 2-2. Thei Breukers soleerde door de verdediging, zette scherp voor en Joost Relouw schoof de gelijkmaker binnen. Arcen was de weg kwijt en een kwartier voor tijd tikte Jasper van der Weegen een kopbal van Sander Heijnens binnen: 3-2. De buit leek binnen, maar daar dacht Arcen anders over en daarbij kregen ze opzichtig hulp van de scheidsrechter. Eerst een corner die er geen was, direct daaropvolgend een vrije trap, tweede geel voor praten en dus rood voor Wouter van Denzen en een prachtig schot in de kruising: 3-3 en nog vijf minuten te spelen. Iedereen leek daar vrede mee te hebben, maar de scheidsrechter wilde blijkbaar een winnaar en koos de kleur geel-groen. Hij liet maar liefst 8 minuten naspelen en gaf hij DEV een penalty nadat hun aanvaller tegen een GFC-verdediger op liep. Volstrekt belachelijk, maar het werd wel 3-4 in de 98e minuut; de punten voor Arcen en boze gezichten bij GFC ’33.

door | 21,apr,2019 | Arcen, DEV, EWC, Heijen, vv Heijen, Well

Mooie afsluiting Judo Jeugd Competitie

Zondag 19 mei was de finaledag van de Jeugd Judo Competitie Limburg in sporthal De Hamar in Belfeld. Dit seizoen streden drie teams van Judo Ryu Maasduinen om hun plekje deze dag. De meiden onder 12 jaar, in samenwerking met Budoschool Gennep streden op de...

Achates wint derby tegen Milsbeek

Een zonovergoten Niersvallei, een grote publieke belangstelling, ofwel alle omstandigheden en ingrediënten voor een leuke pot voetbal. (Door Jan Broekman)Voorafgaand aan de competitiewedstrijd tegen SV Milsbeek werd het “lage veld” officieel geopend. In...

Download onze App Get it on Google Play

Auteur: Clark Kent

Deel dit bericht
468 ad

Pin It on Pinterest