DEV wint in Venlo, Heijen ontglipt winst in blessuretijd

In en tegen Hegelsom was Heijen duidelijk de betere ploeg. Waar de thuisclub het vooral moest hebben van het fysieke gevecht en de lange bal was Heijen het beter voetballende team. Bij Heijen ontbrak de zieke Boy Hubbers. Hij werd vervangen door de goed spelende Thijn Hermsen.

(Bron: Website VV Heijen)

In het eerste kwartier kon Hegelsom Heijen nog onder druk te zetten, maar de eerste kans was voor de Heijenaren. Daarna was het eigenlijk over voor de thuisploeg.

Na tien minuten viel keeper Mark van der Burg geblesseerd uit na een duel met een speler van Hegelsom. Hij werd goed vervangen door de jeugdige Jorick Roelofs. Heijen bleef goed spelen en kon zich onder de druk van de tegenstander uit voetballen. Met name Maarten van der Burg kreeg enkele kansen om de score te openen.

Na rust ging Heijen verder op de ingeslagen weg en na een goede aanval over de linkerkant van het veld leverde dat de verdiende voorsprong op. Niels Wabeke bediende Maarten van der Burg, wiens voorzet door Rene Reijnen koppend werd afgerond.

Na deze treffer bleef Heijen goed voetballen en waren er voldoende kansen op een tweede goal. Een kwartier voor tijd werd Hegelsom gevaarlijk via een hoekschop en was er aan Heijense zijde even vrees dat ook invaller-doelman Roelofs geblesseerd moest uitvallen. Heijen had voldoende kansen om de voorsprong uit te breiden, maar een scherp vlaggende grensrechter en enkele minder goede keuzes van de aanvallers voorkwamen een tweede treffer. Kort voor tijd slaagde Hegelsom erin om de gelijkmaker te scoren en ging Heijen met één punt en een kleine kater huiswaarts.

DEV-Arcen deed wat het aan zijn stand verplicht was en versloeg hekkensluiter VVV ’03 op eigen bodem met 1-2. Na tien minuten voetbal was het Joep Jacobs die voor DEV de score opende, maar kort voor de pauze wisten de Venlonaren de stand gelijk te trekken.

In de tweede helft maakte Jordy Valckx de winnende treffer voor de gasten uit Arcen.

door | 18,feb,2019 | Arcen, DEV, Heijen, vv Heijen

Download onze App Get it on Google Play

Auteur: Clark Kent

Deel dit bericht

Pin It on Pinterest