Dijkversterking Afferden ten koste van 837 bomen

Dijkversterking Afferden ten koste van 837 bomen

door | jul 24, 2018 | Afferden, Sociaal maatschappelijk | 3 reacties

Op 27 maart 2018 heeft de gemeente Bergen een aanvraag van Dijkencombi BV ontvangen voor een omgevingsvergunning met betrekking tot het kappen van bomen en het plaatsen van een damwand ter hoogte van Hengeland 3a, nabij hotel restaurant De Papenbeek. Het kappen en de damwand zijn nodig voor de dijkversterking van Dijkring 56 in Afferden en wordt in opdracht van Waterschap Limburg uitgevoerd.

Hieronder een luchtfoto, de oranje punten zijn bomen die gekapt worden.

Het kappen van de bomen is noodzakelijk voor de realisatie van waterveiligheid en dus van groot maatschappelijk belang. Burgemeester en wethouders hebben 10 juli 2018 besloten een omgevingsvergunning te verlenen voor het kappen van 837 bomen en het plaatsen van een damwand voor het project Dijkring 56 in Afferden. Belanghebbenden kunnen een bezwaarschrift indienen.

Lees hier meer >>>>

Download onze App Get it on Google Play

Auteur: Clark Kent

Deel dit bericht
468 ad

3 Comments

 1. Hey “clark” wel het hele bericht kopiëren, je bent een belangrijk stukje vergeten, er wordt ook terug geplant…..

  “Maatwerkoplossing

  Het kappen van houtopstand is noodzakelijk ter realisatie van de waterveiligheid, welke van groot maatschappelijk belang is. In de verkenningsfase van de dijkversterking is de afspraak gemaakt om de monumentale bomenrij aan de N271 waar mogelijk te behouden. In overleg met het Waterschap Limburg en de provincie Limburg heeft dit geresulteerd in het behoud van het grootste deel van deze monumentale bomenrij. Tevens is ten behoeve van de realisatie van de waterveiligheid voor het deel Hengeland ingestoken op een maatwerkoplossing. Dit heeft geresulteerd in een besparing van bijna 70 % van de bomen en een zo optimaal mogelijke instandhouding van de geomorfologische, cultuurhistorische, landschappelijke en natuurlijke waarden.
  Nieuwe bomen en Maasheggen

  Bij de verleende vergunning is onder andere de voorwaarde opgenomen dat er 2500 strekkende meters Maasheggen en 55 solitaire bomen moeten worden herplant in de daarvoor aangewezen gebieden in Afferden L. ”

  Bron: Gemeente Bergen (L)

  Post a Reply
 2. Beste de Jong,

  Als je goed leest staat er onderaan het bericht een LEES MEER >>>> rara war daar staat!

  Post a Reply
 3. Beste Chris,

  Het gaat om het negatieve beeld wat er geschetst wordt door niet het gehele bericht weer te geven, terwijl het niet zo erg is. En als je toch al bijna alles kopieert kan de laatste alinea er ook nog wel bij.

  Post a Reply

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest